Techbird gadgets HomePod Apple nieuws
Apple

HomePod; de slimme speaker van Apple

Gisteren (5 juni) is Worldwide Developers Conference (WWDC) 2017 gestart. WWDC is een jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, georganiseerd door Apple en duurt tot en met aanstaande vrijdag 9 juni. Het evenement is gisteren gestart met Apple’s Keynote; een presentatie waarin Apple al haar nieuwe software en hardware presenteert. Het bedrijf presenteerde hierin onder andere software-updates, de nieuwe MacBook en de iPad Pro. Maar ook een geheel nieuw apparaat: HomePod. De HomePod is een slimme speaker en daarmee Apple’s antwoord op de slimme speakers die momenteel in de Verenigde Staten te koop zijn: Google Home en Amazon Echo. In dit artikel geven we je alle informatie die tot nu toe bekend is over de Apple HomePod.

Slimme assistent

De HomePod is een krachtige speaker voorzien van een speciale versie van Siri die integratie biedt met andere Apple producten. De speaker heeft een rond design en bevat zeven tweeters en één woofer. Hiermee wordt de muziek in alle richtingen gestuurd. Net als bij slimme speakers die momenteel al te koop zijn, kun je de HomePod vragen stellen en commando’s geven. Met zes ingebouwde microfoons kan het apparaat eenvoudig vanuit alle richtingen commando’s ontvangen. In dit geval is het systeem dat gebruikt wordt een verbeterde versie van Siri. Belangrijke functies zijn de integratie met Apple’s eigen muziekstreaming dienst ‘Apple Music’ en de ‘Apple Homekit’ waarmee andere slimme apparaten bestuurd worden zoals slimme verlichting. Tijdens de presentatie van het WWDC werd aangegeven dat de HomePod voor de volgende onderwerpen gebruikt kan worden: Muziek, Nieuws, Berichten, Herinneringen, Podcasts, Wekkers, Vertaling, Aandelen, Algemene informatie, Het weer, Verkeer, Sport en het aansturen van slimme apparaten.

Specificaties

De HomePod is een multiroom speaker en werkt op AirPlay 2. Je kunt hiermee meerdere HomePods draadloos aan elkaar koppelen voor beter geluid of voor verschillende kamers in huis. Hieronder hebben we de tot nu toe bekende specificaties voor je opgesomd:

  • De HomePod draait op een A8 chip die voor een goede klank op ieder volume zorgt
  • Bevat acht speakers waarvan zeven tweeters en één subwoofer
  • Zes ingebouwde microfoons
  • Meerdere HomePods op elkaar aansluiten
  • Maakt verbinding met andere Apple appraten via AirPlay 2
  • Minimaal nodig om de HomePod aan te sturen: iPhone 5s met iOS 11
  • Automatische kamerdetectie; de HomePod kan snel bepalen of bij in een hoek of in het midden van de kamer staat om vervolgens de geluidsuitvoer te optimaliseren
  • Fungeert als hub voor HomeKit; je nu bijvoorbeeld met spraakcommando’s je slimme verlichting aansturen.

Design

De HomePod heeft een rond design, is ongeveer 18 centimeter hoog en komt in de kleuren ‘White’ en ‘Space Grey’. De speaker bevat geen logo’s van Apple maar heeft aan de bovenkant een rond LED schermpje die wordt weergegeven wanneer Siri luistert.

Techbird Apple HomePod gadget
Bron: Apple
Techbird HomePod Apple gadgets
Bron: Apple

Prijs en Release

De Apple HomePod gaat 349 dollar kosten. Vanaf december 2017 verschijnt het apparaat in de winkels in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië. In 2018 komt HomePod ook in andere landen uit. Wanneer HomePod precies in Nederland uitkomt, is nog onbekend. Wij zijn erg benieuwd naar de HomePod en zijn ervan overtuigd dat dit een mooie toevoeging is voor in de woonkamer van alle Apple-gebruikers! We zijn erg benieuwd naar jullie meningen over de HomePod. Laat het ons weten in de reacties!

(Visited 139 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *