Nieuwe baan vinden via het internet: zo pak je dat aan

Nieuwe baan vinden via het internet: zo pak je dat aan

 

We gebruiken het internet tegenwoordig overal voor. Maar waarom zouden we dit ook niet kunnen inzetten voor het vinden van een nieuwe baan? Tegenwoordig gebeurt dit dan ook steeds meer. Denk alleen maar eens aan de talloze vacaturesites die je kunt gebruiken. Heel handig, maar veel mensen raken overweldigd door het aanbod en de verschillende mogelijkheden. Om nog maar te zwijgen over het gebruik van social media kanalen. Een toekomstige baas wil je hier toch juist zo ver mogelijk vandaan houden? 


Niets is minder waar. Het internet blijkt ook nu weer een zeer belangrijk en handig medium te zijn. Zelfs in de zoektocht naar jouw absolute droombaan. Met behulp van de volgende tips moet dit zeker gaan lukken. 

Ga op zoek naar passende vacaturesites binnen de door jou gewenste branche 

 

De meeste mensen weten erg goed naar wat voor soort baan ze op zoek zijn. Misschien hebben ze zelfs al een idee van de branche waar ze absoluut in willen gaan werken. Wees je er dan van bewust dat er veel vacaturesites zijn die zich specifiek richten op bepaalde branches. De kans dat je een passende vacature treft, is dan ook veel groter als je voor dit soort vacaturesites kiest. 

 

Zoek je bijvoorbeeld vacatures in verzekeringen? Dan weet je ook dat deze bij een algemene vacaturesite lastig te vinden zijn of dat niet het gehele aanbod getoond wordt. Als je voor een website kiest die zich speciaal richt op deze branche, is de kans veel groter dat je een geschikte vacature kunt vinden. 

Maak gebruik van LinkedIn 

 

Als je denkt aan social media, dan denk je misschien vooral aan mooie foto’s en grappige verhalen met familie en vrienden. Dat is niet iets wat je direct aan een toekomstige baas wil laten zien. De meeste mensen houden hun social media kanalen dan ook zo privé mogelijk. Maar wist je dat social media ook kan leiden tot een betere positie op de arbeidsmarkt? 


Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van LinkedIn. Dit is door de jaren heen zeer succesvol gebleken. Zorg dat je profiel echt tot in de puntjes is ingevuld. Denk aan je studies, maar ook het benoemen van talenten die je niet zomaar met iedereen deelt en houd je werkervaring up-to-date. Op die manier creëer je een fijn online cv, waarmee je sneller potentiële werkgevers kunt bereiken. 


Ook andere vormen van social media kunnen handig ingezet worden om een nieuwe baan te vinden. Volg bijvoorbeeld een recruitmentbureau op Twitter of bekijk regelmatig de hashtag #vacatures. 

Investeer voldoende tijd in jouw zoektocht 


Denk niet dat het vinden van je droombaan gemakkelijk is. Zelfs niet met alle mogelijkheden van het internet. Ook niet als er ongelooflijk veel vacatures te vinden zijn. Wees je bewust van de concurrentie. Investeer daarom voldoende tijd in jouw zoektocht. Met af en toe vijf minuutjes kom je er niet. Als je echt serieus bent in de wens om jouw droombaan te vinden, moet je hier dagelijks toch wel een tiental minuten aan besteden.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *