ipad als tweede scherm mac
Ten One Design

Zo gebruik je een iPad als tweede scherm voor je laptop

Iedereen die vaak achter een laptop werkt herkent dit probleem wel; je hebt twee programma’s tegelijkertijd nodig waardoor je constant moet switchen van programma in je kleine laptopscherm. De oplossing is dan een extra monitor die als tweede scherm dient voor je laptop. Handig voor op je bureau, minder handig als je vaak onderweg bent. Werk jij vaak op verschillende plekken en heb je niet genoeg aan je laptopscherm? Lees dan snel verder en kom erachter hoe je dit op een creatieve manier oplost!

iPad als tweede scherm?

Tegenwoordig is het mogelijk om je iPad om te toveren tot tweede scherm voor je laptop (iOs én Windows). Hierbij wordt de iPad via wifi of een kabel verbonden aan de MacBook en zo verandert het scherm van de iPad in een externe display met touchscreen. De Appstore staat vol met apps die een iPad of iPhone helpen veranderen in een tweede scherm voor je Mac. Veel van deze apps kunnen alleen via wifi een connectie maken met een iPad. Hierdoor komen er vaak flinke vertragingen op het scherm en dat wekt snel irritaties op. Wij geven je daarom een voorbeeld van een app waarbij je de iPad via een kabel aansluit op je Macbook en daardoor veel sneller reageert:
Duet Display.

Duet display

Duet Display blinkt uit tussen de vele andere apps. De app is ontwikkeld door een team van voormalige Apple-engineers en beloven je dan ook een ‘ongeëvenaarde ervaring’. Dit houdt in dat er geen vertraging in het tweede scherm zit en je een scherp beeld ervaart. De app voor je laptop download je gratis via de website van Duet Display. Via de Appstore koop je Duet Display voor je iPad. De app kost normaal €19,99, maar is nu tijdelijk te koop voor €9,99. Na het installeren van de applicaties is Duet Display in staat om iedere iPad of iPhone als tweede scherm te herkennen zodra je deze via de oplaadkabel op de Mac aansluit.

Uiteraard herkent Duet Display de iPad als tweede scherm, maar ook de MacBook zelf herkent de iPad als een werkelijk tweede scherm. Hierdoor kun je in de ‘systeemvoorkeuren’ van je laptop ook de positie van het scherm aanpassen. De resolutie van het iPadscherm pas je in Duet Display aan.

ipadspullekes ipad iphone hoesen

Een tweede scherm alleen mogelijk bij Macbook?

Maar nu horen wij jou al denken: ”Is zo’n tweede scherm alleen mogelijk bij een Macbook?’ Het antwoordt hierop is ‘nee’! Ook laptopgebruikers die een laptop hebben met Windows kunnen hiervan gebruik maken. Dus jij kunt met een gerust hart alle soort laptops kopen en alsnog met Duet een tweede scherm creëren. Wel is het zo dat Duet alleen een tweede scherm ondersteund als dit een iPad betreft. Wil je graag een ander soort tablet gebruiken als tweede scherm? Dan kun onder andere apps gebruiken als iDisplay en AirDisplay.

De finishing touch

Je iPad gebruiken als tweede scherm is erg handig en leuk, maar niet altijd praktisch. Hoe ga je de iPad neerzetten? Kun je het best een speciale houder kopen zodat de iPad rechtop staat? Dit probleem wordt opgelost door ‘Mountie’. Mountie is simpel gezegd een knijper waarmee jij je iPad vastzet aan je MacBook scherm. Deze handige gadget kost $24,95 en bestel je eenvoudig en snel online.

Gebruik jij Duet Display en/of Mountie al? Dan zijn wij razend benieuwd naar jouw ervaringen!

 

(Visited 6.368 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *