series downloaden Netflix

Hoeveel MB heb je nodig voor het downloaden van een Netflix film of serie?

Sinds eind november 2016 is het al mogelijk: series en films van Netflix downloaden op je telefoon of tablet. Erg handig wanneer je vaak aan het reizen bent en geen toegang hebt tot (snel) internet. Maar wat voor invloed heeft dit op het geheugen van je toestel? Hoeveel films of series kun je downloaden en waar moet je op letten? Je leest het hieronder!

1. Hoe werkt het?

Doordat je nu films en series kan downloaden bespaar je heel wat MB’s die anders op zouden gaan aan streamen. In de app van Netflix vind je in het menu de knop ‘Beschikbaar voor downloaden’. Hieronder vind je alle content die Netflix beschikbaar stelt om offline te kijken. Weet wel dat niet alle series en films offline beschikbaar zijn. Content die Netflix zelf produceert (herkenbaar door het Netflix logo op de filmcover) is uiteraard wel gewoon te downloaden, maar content die door andere partijen zijn geproduceerd niet. Althans mits Netflix hiervoor geen toestemming heeft. Hebben zij hiervoor wel toestemming gekregen, dan uiteraard wel.

Heb je eenmaal een film of serie gedownload? Dan verschijnt deze onder de knop “Mijn downloads” die je vindt het menu. De content die je download heeft altijd een verlooptijd. Sommige video’s moet je zelfs binnen 48 uur afkijken nadat je bent begonnen met het (offline) kijken. Na deze verlooptijd verwijdert Netflix automatisch de download.

2. Hoeveel MB’s aan vrij geheugen heb je nodig?

Je hebt de mogelijkheid om video’s te downloaden in standaard- of HD-kwaliteit. Dit kun je instellen via de knop ‘App-instellingen’ in het menu van de Netflix-app. Wil je meerdere films of afleveringen van een serie downloaden? Let dan op de beschikbare opslagruimte van je apparaat! Een aflevering van een serie neemt gemiddeld 250 MB in beslag. Een film van twee uur neemt bij een ‘standaard-kwaliteit’ 450 MB in beslag en bij ‘HD-kwaliteit’ 1 GB. Laten we hierbij als voorbeeld nemen het eerste seizoen van Stranger Things. Wanneer je alle acht de afleveringen offline wilt kijken (8 x 250 MB) heb je dus 2 GB aan vrije opslagruimte nodig.

Heb je via Netflix veel films gedownload en ben je benieuwd naar hoeveel dit in beslag neemt? Bekijk dan de app-instellingen van de Netflix app. Deze knop vind je onder in de menubalk en laat zien hoeveel ruimte de gedownloade films/series innemen.3. Apple V.S. Android

Sinds de update van 24 januari 2017 is het voor Android-gebruikers mogelijk om Netflix content te downloaden op je SD-kaart. Hierdoor bespaar je enorm veel ruimte op het interne geheugen en ben je in staat om meer content te downloaden. Uiteraard wel wanneer je SD-kaart een grote opslagcapaciteit heeft. De iPhone heeft daarentegen helaas niet de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden. Hierdoor is het van belang om bij de aanschaf van een smartphone altijd goed te letten op de grootte van het opslaggeheugen.

Ga je video’s downloaden op Netflix? Denk dan aan de verlooptijd en het vrije geheugen van je toestel. Overweeg tevens om je content in ‘standaard-kwaliteit’ te downloaden, dit scheelt veel MB’s. Ben je een echte Netflix-nerd? Dan kun je het best kiezen voor een Android toestel in combinatie met een SD-kaart. Netflix & Go!

(Visited 10.429 times, 2 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *