drank wodka

6 toffe drankspel apps voor een onvergetelijke avond!

Iedereen heeft wel eens een avond meegemaakt waarop een moment aanbrak waarop iemand op het idee kwam om een drankspel te gaan doen. Grote kans dat je deze avond nog herinnert met een glimlach. Drankspellen kunnen een avond hartstikke gezellig maken. Veel mensen grijpen naar het ouderwetse kaartsetje dat ze nog ergens hebben liggen. Maar veel mensen vergeten dat er allerlei drankspel apps zijn die je gewoon even kunt downloaden op je smartphone. De leukste hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Proost!

1. Drink and Tell

Pak je beste wodka fles er maar vast bij! Als je de app Drink and Tell downloadt op je smartphone, heb je in een handomdraai gezorgd voor een geslaagde avond. Niet voor niets is de app al door meer dan een half miljoen mensen gedownload! Het concept is simpel: de app stelt de spelers bepaalde vragen uit bepaalde categorieën. Elke speler beantwoordt de vraag en houdt zijn of haar antwoord geheim voor de andere spelers. Wanneer iedereen geantwoord heeft wordt het duidelijk wat het antwoord is. Degenen die de vraag fout hebben beantwoord moeten vervolgens drinken.

2. Drinking Game Machine

Voor we verder gaan: bedenk wel dat het goed is om verstandig te drinken. Drankspellen zijn fantastisch om te doen maar kunnen ook wel eens uit te hand lopen. Hier gaan we uiteraard niet van uit en met de app Drinking Game Machine heb je de beschikking over meerdere drankspellen in één app. Er zit bijvoorbeeld een game in die een quiz vorm heeft, net als de voorgaande app, maar ook een kaart spel en reactie spelletjes. Er is niet bijster veel keuze, maar het is wel een volledig gratis app. Dat is natuurlijk altijd fijn!

3. Game of Shots

Deze app bevat ook meerdere drankspellen, maar dan vooral de bekendere drankspellen. Mogelijk dat je die dus al wel kent. Denk aan Never Have I Ever of Truth or Dare. Wat ook erg prettig is, is dat deze app bij elke game uitleg geeft. Niets vervelender dan tijdens een feestje eerst nog alle spelregels moeten Googelen. Het mooie aan deze app is verder dat de app er zelf goed en overzichtelijk uitziet. Niet elke app met  drankspellen ziet er even mooi uit of werkt even lekker. Je wilt wel het liefst gewoon vlot door kunnen met het spel.4. Picolo drankspel

De Picolo drankspel app is het perfecte drankspel app voor een feestje of tijdens het indrinken. De gratis app is voor Apple-gebruikers te downloaden in de appstore en voor Android-gebruikers in Google Play.

Wanneer je de app opent zijn de spelregels heel eenvoudig. Allereerst voer je de spelersnamen in (minimaal 3 of meer spelers). Hierna kies je de spelmodus en ben je klaar om het drankspel te beginnen. De spelmodus waaruit gekozen kan worden zijn:

  • Warming up
  • Heet en sexy
  • Atje kratje
  • Dwaze modus

Kies voor je begint een deelnemer uit die de opdrachten voorleest en volg de instructies van Picolo om het spel te starten. Alle deelnemers krijgen tijdens het online drankspel veel leuke quizvragen en drankopdrachten die jouw en je vrienden gegarandeerd een lach op het gezicht bezorgd.

Hieronder een paar voorbeelden van vragen die jij en je vrienden zouden kunnen verwachten tijdens een potje Picolo.

Picolo drankspel app Picolo drankspel app Picolo drankspel app Piccolo drankspel app

5. Cheers – Drinking games app

Met de Cheers Drinking games app voorkom je ongemakkelijke stiltes, saaie mensen en ‘bad vibes’ op jouw feest. Met dit drankspel worden jouw pre-drinks en feestjes een stuk gezelliger.

De app beschikt over verschillende populaire en leuke drankspellen, denk aan paardenrace, geven/nemen, hoger/lager en nog veel meer sfeervolle spellen. Door dat de app gevarieerde spellen heeft, kun je eenvoudig meerdere spellen op één avond spelen.

Het spel is momenteel alleen beschikbaar voor Apple-gebruikers en te downloaden in de Appstore. Wanneer de app is gedownload kun je gelijk aan de slag!

Hieronder twee voorbeelden van spellen die in de app te vinden zijn.

Hoger lager drankspel appNever Have I Ever drankspel appdrankspellen cheers6. Nooit heb ik ooit: drankspel vragen app

Nooit heb ik ooit komt voort uit het Engelse spel: Never Have I Ever. Dit spel is geschikt voor alle type feestjes. Of je nou zoekt naar een drankspel voor twee personen, een klein groepje vrienden of je hele voetbalteam, dit feestspel is wat jij nodig hebt!

Het drankspel is erg populair onder jongeren en is daardoor de afgelopen vijf jaar al bij 1.000.000 feestjes wereldwijd gebruikt. De regels van het spel zijn heel simpel:

  1. Ga in een cirkel zitten
  2. Lees de zinnen en vragen hardop
  3. Iedereen die de voorgelezen daad ooit een keer gedaan heeft, moet een slok nemen
  4. De mensen die het nooit gedaan hebben drinken niet

Wanneer iedereen die het wel heeft gedaan heeft gedronken, ga je door met de volgende vraag.

Ga jij deze leuke drankspel apps uitproberen? Of zijn er leuke apps die wij nog niet benoemd hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder en wie weet wordt de app door de redactie van Techbird beoordeeld.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste Techbird blogs? Hou dan de website van Techbird in de gaten voor de laatste techblogs en nieuwtjes.

 

(Visited 16.271 times, 2 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *