Beste robotstofzuigers voor huisdieren 2019

De 5 beste robotstofzuigers voor katten- en hondenharen in 2021

Laat jouw huisdier veel haar los in huis? Een robotstofzuiger is dan een must-have gadget voor een haarvrij huis zonder moeite. Tech Bird heeft de 5 beste robotstofzuigers voor honden- en kattenhaar op een rij gezet! Zo vind je een goede robotstofzuiger voor ieder budget.

De 5 beste robotstofzuigers voor katten- en hondenharen in 2021

De ontwikkeling van slimme huishoudgadgets is in flinke opmars! Tegenwoordig zijn robotzuigers zo geavanceerd dat ze moeiteloos alle honden- en kattenharen opzuigen zonder dat ze vast komen te zitten. Een robotstofzuiger bespaart je heel veel werk als je harige viervoeters in huis hebt. Speciaal voor alle huisdiereigenaren heeft Tech Bird onderzoek gedaan naar de beste robotstofzuigers voor honden- en kattenhaar van 2021.

Waarom een robotstofzuiger aanschaffen?

Een robotzuiger zuigt automatisch alle haren van je hond of kat op die op de vloer liggen zonder zelf te hoeven stofzuigen. Robotstofzuigers beschikken over wielen en een motor waardoor ze zichzelf aansturen na installatie. Ze zijn namelijk ook snoerloos en slim. Zo hoef je niet dagelijks te stofzuigen voor een haarvrij huis. Zeker wanneer je hond of kat in de rui is biedt een robotstofzuiger daarom echt de uitkomst. Voor een grondige reiniging blijft handmatig stofzuigen nodig, maar een robotzuiger bespaart een hoop werk! Nu bestaan er veel verschillende soorten, dus welke robotstofzuiger is de beste als je een hond of kat hebt? Lees snel verder voor onze resultaten!

Allerbeste robotzuiger van 2021: iRobot Roomba S9+ – High-End robotstofzuiger

Laten we wel wezen, de iRobot Roomba S9+ is geen koopje, maar dat is ook niet zo vreemd want deze robotstofzuiger zit boordevol features, en heeft bijna geen negatieve punten om op aan te merken. Je kan de iRobot Roomba S9+ niet alleen besturen via de app op jouw mobiele telefoon, maar je kan zelfs Alexa of Google Home gebruiken! De iRobot Roomba S9+ maakt gebruik van zelfleren, dit betekent dat de stofzuiger na verloop van tijd jouw huis memoriseert en elke kamer een naam geeft om het schoonmaakproces efficiënter te maken. De robotstofzuiger leegt zelf zijn opvangbak in een stofzuigerzak bij het oplaadstation. Zoals je misschien wel kan merken is de vorm van deze stofzuiger niet helemaal rond, dit is zo gedaan zodat de stofzuiger ook goed de hoekjes van de kamers schoon kan maken.

Bestel iRobot Roomba S9+ bij Coolblue.nl

Prijs: €1399,-

Voordelen

 • Mobiele app, Alexa en Google Home integratie;
 • Leegt zelf stofreservoir;
 • Laadt automatisch op;
 • Speciale vorm zorgt voor beter schoonmaken.

Nadelen

 • Opvangbak legen maakt vrij veel lawaai.Één na beste robotstofzuiger 2021: iRobot Roomba i7+ met Clean Base™

Beste robotsttofzuiger 2019: iRobot Roomba i7+ met CleanBase

Aan de high-end iRobot Roomba i7+ hangt een aardig prijskaartje, maar de resultaten mogen er dan ook echt wezen. Niet alleen kan dit slimme apparaat het hele huis grondig stofzuigen, maar komt het ook met de unieke automatische vuilafvoerfunctie.  Deze robotstofzuiger kan zichzelf 30 keer legen in het stofreservoir van de Roomba i7+ Clean Base. In de opvangbak zit een stofzuigzak (van 20 euro per stuk) die je pas hoeft te vervangen wanneer die vol is. Met deze functie onderscheidt de iRobot Roomba i7+ zich van de concurrenten, waarbij je na elke stofzuigbeurt het stofbakje moet legen. Let wel op dat het automatische legen in de stofzuigzak wel een redelijk hard geluid maakt.

Hoge capaciteiten, slimme snufjes

De iRobot Roomba i7+ is bij uitstek de beste robotstofzuiger door de hoge zuigcapaciteit, stofreservoir en slimme snufjes. Omdat huisdieren zo vaak en veel haren verliezen, kunnen robotzuigers vaak overvol raken waardoor ze eerst handmatig geleegd moeten worden. Dat is voor de luxe iRobot Roomba i7+ geen probleem (mits je de stofzuigzak netjes na ongeveer 30 beurten vervangt uiteraard). Bovendien is de slimme stofzuiger ontworpen met een filter die 99% van alle huisdierallergenen eruit zeeft.

Geavanceerde techniek

Middels geavanceerde methodes weet de Roomba i7+ het huis goed in kaart te brengen en kan het zelf de locatie in het huis herkennen. Ook kan je met een app instructies geven om bepaalde delen in je huis te stofzuigen of juist te vermijden. Deze robotzuiger kan je aansluiten met Alexa en Google Home. Bovendien is de robotzuiger zo slim dat het de weg naar het laadstation terugvindt wanneer de accu bijna leeg is. Wanneer de stofzuiger weer opgeladen is, gaat die weer aan het werk.

Bestel iRobot Roomba i7+ bij Coolblue.nl

Prijs: €899,-Voordelen iRobot Roomba i7+ met Clean Base™:

 • Automatisch vuilafvoerfunctie
 • Hoge zuigkracht
 • Zuigt losgelaten huisdiervacht moeiteloos op
 • Filter tegen huisdierallergenen
 • Bedienbaar met app, Alexa en Google home
 • Brengt kamers slim in kaart
 • Mogelijkheid om kamers over te slaan
 • Automatisch opladen

Nadelen iRobot Roomba i7+ met Clean Base™:

 • De prijs
 • Maakt redelijk veel geluid tijdens het stofzuigen
 • Losse zakken voor de Clean Base zijn ook redelijk duur (20 euro)Beste robotstofzuigers voor hoeken: Neato Botvac D7

Neato Botvac D6 robotstofzuiger voor hoeken

Wanneer je huisdieren hebt, vind je huisdierhaar in alle hoeken van je huis. Aangezien de meeste robotstofzuigers rond van vorm zijn, komt het vaak voor dat ze de hoekjes net niet kunnen stofzuigen. Om dit probleem te verhelpen heeft het Amerikaanse merk Neato de Botvac D7 ontworpen. Door het hoekige ontwerp is deze robotstofzuiger beter in staat om ook de hoekjes mee te nemen. Met een stofreservoircapaciteit van 700 milliliter heeft het ook een grotere opvangbak dan veel andere robotzuigers. Minpunt is wel dat het geen aanduiding weergeeft wanneer het reservoir vol is.

Slimme robotstofzuiger

De Neato Botvac 7 komt met een aantal slimme toepassingen. Zo kan het bijvoorbeeld verbinding maken met WiFi, Alexa, Google Home, Apple watch en de eigen Neato app. Ook kan het apparaat kamers in kaart brengen. Door middel van lasersensoren kan het ook obstakels detecteren waardoor ze niet automatisch opgezogen worden. Verder is de Neato Botvac 7 uitgerust met een grote borstel die erg geschikt is voor het opvegen van huisdierhaar.

Bestel Neato Botvac D7 Connected bij Coolblue.nl

Prijs: €419,-

Voordelen

 • Slimme functies
 • WiFi connectie mogelijk
 • Te bedienen met Alexa, Google Home, Apple watch en de Neato app
 • Redelijk lange accuduur van 120 minuten

Nadelen

 • Behoort tot het hogere prijssegment
 • Geeft niet aan wanneer stofreservoir vol isBeste budget robotstofzuiger: iLife V3s Pro

iLife V3s Pro voor huisdierhaar

De iLife V3s is een veilige budgetversie voor wie een robotstofzuiger wilt proberen uit een lagere prijsklasse. Het geeft betrouwbare resultaten en doet wat hij doen moet: automatisch stofzuigen – inclusief haren van huisdieren. Wel is iLife een Chinees merk zonder directe verkooppunten in Nederland, dus op dit moment kan het alleen online gekocht worden via resellers. Ook komt het met een Chinese adapter voor het opladen en daarvoor is een converter vereist.

Lange batterijduur, prima resultaten

Het grote voordeel van de iLife V3s Pro is de veel lagere prijs dan veel andere robotstofzuigers. Wij raden deze robotstofzuiger aan door de lange batterijduur tot wel 140 minuten en prima zuigcapaciteiten. Wanneer de batterij leeg raakt zoekt de robotzuiger zelf de weg terug naar het laadstation. Bovendien is het ook mogelijk om de tijd in te stellen voor wanneer die moet beginnen met de stofzuigtaak. Ondanks dat dit apparaat tot het lagere prijssegment behoort, levert de robotstofzuiger dus prima resultaten op.

Beperking van de iLife V3s Pro

De iLife V3s Pro is vooral ontworpen voor harde vloeren of heel laag tapijt en is dan ook niet uitgerust met borstels. Het is een minder slimme robotstofzuiger en kan bijvoorbeeld niet zelf kamers in kaart brengen. Ook is deze budgetvariant niet bedienbaar via een app of smart assistent zoals Google Home of Alexa. Wel bevat de iLife V3s fysieke knoppen en een afstandsbediening om het te besturen.Voordelen iLife V3s Pro

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor huisdierhaar
 • Lange batterijduur tot wel 140 minuten
 • afstandsbediening
 • Functie om tijden in te stellen

Nadelen iLife V3s Pro

 • Brengt geen kamers in kaart
 • Maakt de klus niet automatisch af na herladen
 • Niet te koop in de Nederlandse winkels
 • Niet bedienbaar met Google Home of Alexa

Wil je een iets beter model voor een iets hogere prijs? Dan is het, het zeker waard om ook de iLife V8s te bekijken, dit is de nieuwste uitvoering van de iLife. Is dit een stapje te ver? Dan kan je altijd nog voor de iLife V5s pro gaan!Beste robotstofzuiger met grootste opvangbak: bObsweep PetHair Plus

bObsweep PetHair Plus robotstofzuiger

Het merk bObsweep specialiseert zich in het ontwerp van robotstofzuigers voor huisdierhaar. Wanneer je een robotstofzuiger aanschaft voor een huishouden met huisdieren is de grootte van de opvangbak heel belangrijk. Wanneer de opvangbak vol raakt, kan de robotzuiger de klus namelijk niet klaren zonder handmatige leging. De bObsweep PetHair Plus heeft dan ook een ontzettend grote opvangbak voor haar en ander afval met een inhoud van wel 1100 milliliter. Ter vergelijking – de meeste robotstofzuigers hebben een opvangbakcapaciteit van ongeveer 500-700 milliliter. Ongeveer het dubbele van de gemiddelde opvangbakken dus!

HEPA filter en dweilfunctie

Verder beschikt de bObsweep PetHair Plus over een HEPA filter die tot wel 99,7% van alle huisdierallergenen filtert en kan per oplaadbeurt wel 120 tot 140 minuten lang stofzuigen. Handig ook is de mogelijkheid om een microvezel dweil vast te maken aan de robotzuiger. Het apparaat beschikt over een natte en droge modus waarmee de bObsweep PetHair Plus ook automatisch vloeren kan dweilen. Op het handige LCD-schermpje kan je informatie aflezen zoals de resterende batterijduur of problemen waar het tegen aanloopt. Ook leuk – je kunt kiezen uit vijf verschillende kleuren.

Minder slim

De bObsweep PetHair Plus valt in een lagere prijsklasse en is dan ook minder slim op sommige vlakken. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om deze robotzuiger te bedienen met je smartphone. De robotstofzuiger komt wel met een afstandsbediening waarmee je het apparaat kunt bedienen voor specifieke delen. Ook is er geen optie om kamers automatisch in kaar te brengen.

Het Amerikaanse merk is in Nederland alleen verkrijgbaar via resellers zoals eBay.

Online te koop vanaf: €162,20

Voordelen bObsweep PetHair Plus

 • Relatief goedkoop
 • Dweiloptie
 • Grote opvangbak van 1100 mL
 • HEPA filter
 • Kan 120-140 minuten aan één stuk door stofzuigen
 • Handig LCD scherm

Nadelen bObsweep PetHair Plus

 • Brengt kamers niet automatisch in kaart
 • Niet bedienbaar met smartphone of smart assistentBeste robotstofzuiger met lange batterijduur: Roborock S5 Max

Roborock S5 Xiaomi voor honden- en kattenhaar

De Roborock S5 Max van Xiaomi is een uitstekende keuze voor wie een robotstofzuiger zoekt die lang door kan gaan. Dit apparaat kan tot wel 150 minuten lang stofzuigen zonder pauze. Door de lange accuduur kan het apparaat langer doorgaan en grotere oppervlaktes aanpakken zonder te stoppen. De Roborock S5 Max kan bediend worden met de knoppen aan de bovenkant van de machine en ook via Alexa en de Mi Home App.

Beperkingen van de Roborock S5 Max

Ook beschikt de Roborock S5 Max over een dweilfunctie voor harde vloeren. Het nadeel is wel dat het apparaat niet in staat is om tapijt te herkennen.

 • Extreem lange batterijduur van 150 minuten
 • Dweiloptie
 • Geschikt voor grote oppervlaktes
 • Te bedienen met Mi Home app of Alexa
  •  

Nadelen

 • Kleine opvangbak
 • Geen tapijtherkenning in dweilmodus
  •  Beste robotstofzuiger met dweilfunctie: Ecovacs Deebot OZMO 950

De Ecovacs OZMO 950 van Deebot is volgens menigeen dé beste robotstofzuiger met dweilfunctie die momenteel verkrijgbaar is op de markt. Met de Ecovacs Deebot OZMO 950 bepaal jijzelf wanneer er wordt schoongemaakt en op welke manier. Stel jouw eigen schoonmaakrooster in via de app en geef aan waar de robot niet mag komen. Is de robot klaar maar is de grond nog niet 100% schoon? Dan kan je de watertank vullen met water en een doekje vastmaken onder de robot, zo is jouw kamer dalijk extra schoon! Is de batterij bijna leeg? Dan hoef je daar niet naar om te kijken want de robot zal zichzelf terugrijden naar zijn oplaadstation.

Bestel Ecovacs Deebot OZMO 950 bij Coolblue.nl

Prijs:€699,-

Voordelen:

 • Dweilfunctie
 • Mobiele app
 • Automatisch opladen

Nadelen:

 • Dweilt maar één keer op een specifieke plek per ‘ronde’
 • Kleine opvangbak
  •  De allerbeste kleine robotstofzuiger: iRobot Roomba 976

De iRobot Roomba 976 is één van de nieuwste Roomba uit het iRobot assortiment. Deze robotstofzuiger voor katten- en hondenhaar maakt gebruik van slimme mapping en vSLAM technologie waardoor de Roomba zich gemakkelijk navigeert door jouw huis en onthoud waar het al is geweest en waar nog moet worden schoongemaakt. De Roomba gaat ongeveer 120 minuten mee op een volle batterij en zal niet stoppen totdat alles schoon is. Duurt het langer dan 120 minuten, dan zal de Roomba zich tijdens het opruimen eerst opladen om daarna weer verder te gaan. Door de lage hoogte (maar 9,1 centimeter!) kan de Roomba 980 gemakkelijk onder bedden, tafels en andere moeilijk schoon te maken plekken zijn werk doen.

Ook met deze iRobot kan je gebruik maken van de handige iRobot HOME app waarmee jij zelf een schema kan instellen en kan kijken waar jouw robot precies heeft schoongemaakt en hoe lang dat heeft geduurd. Heb je andere smart devices zoals de Amazon Echo Dot of Google Home? Dan kan je deze gemakkelijk linken met de iRobot HOME app. Geen omkijken meer naar katten- of hondenhaar met de iRobot Roomba 976

Bestel iRobot Roomba 976 bij Coolblue.nl

Prijs:€399,-

Voordelen:

 • Smart mapping
 • Mobiele app
 • Automatisch opladen

Nadelen:

 • Vrij korte batterijduur
 • Kan soms redelijk lawaai maken
  •  Conclusie

Er bestaan veel soorten robotstofzuigers die je kunnen helpen met het haarvrij houden van je huis als je honden of katten bezit. Naast de uiteenlopende functies kunnen de robotstofzuigers ook erg verschillen qua prijs. Aan de allerbeste robotstofzuigers hangt misschien een afschrikwekkend prijskaartje aan, maar dan heb je ook meteen een hele goede in handen. De budgetversies zijn geschikt voor wie nog twijfelt over de werking van robotstofzuigers. Zo is er voor iedereen wel een geschikte robotstofzuiger voor hondenhaar of kattenhaar op de markt. Succes met je keuze!

Vond je dit een leuk artikel? Lees ook ons andere artikel voor nog meer leuke gadgets voor huisdieren!

(Visited 6.885 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *