google home in de woonkamer
www.google.com

Google Home: de persoonlijke assistente voor in huis

Bij merendeel van de zoekopdrachten geeft Google aan iedereen hetzelfde antwoord. In de toekomst moeten de resultaten steeds persoonlijker worden. Waarschijnlijk krijgt iedereen dan een eigen antwoord, afgestemd op bijvoorbeeld je leeftijd of gezinssituatie. Google noemt deze technologie Google Assistent. Google Home is het eerste apparaat waarbij deze technologie in is verwerkt. In de Verenigde Staten kun je deze al een aantal maanden aanschaffen. Dit slimme apparaat geeft antwoord op al je vragen, kan op commando van alles uitvoeren voor andere slimme apparaten en functioneert ook nog eens als wifi-speaker. Wat wil een mens nog meer?

Wat is het?

Google Home is een kleine wifi-speaker met microfoon die ook dient als digitale assistent. Zodra hij is aangesloten op wifi, kun je van alles vragen waarna je via de speaker antwoord krijgt of het direct wordt uitgevoerd. Het apparaat is bestaat uit twee delen; in het onderste deel zijn de speakers geplaatst en in het bovenste deel de computer. Bovenop de speakers zie je led-lampjes in de kleuren van Google. Deze lichten op zodra Google luistert of een actie uitvoert. Tegelijkertijd is de bovenkant een touchscreen om simpele handelingen uit te voeren.

Hoe werkt het?

Google Home is momenteel alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Engels is tot nu toe de enige taal die Home kent. Mocht het je lukken om de Google Home te bemachtigen, installeer dan de app ‘Google Home’ via je (Android) smartphone. Je smartphone is daardoor ook het eerste apparaat waar Home zich mee verbindt. Momenteel is het (nog) niet mogelijk te switchen tussen Google-accounts op de Home. Zodra je smartphone is verbonden met Google Home, kun je de informatie uit je Google-account opvragen. Denk hierbij aan geplande afspraken uit je Google-agenda. Houd er wel rekening mee dat de taal van je smartphone op Engels moet staan om de Home te kunnen installeren en te bedienen.

Vragen stellen aan Google Home

Na het installeren kun je aan de slag. Je activeert de Google Home door ‘OK, Google’ te zeggen. De led-lampjes lichten op en het apparaat luistert nu. Vervolgens stel je een vraag of geef je een commando. Je kunt van alles vragen. Hieronder geven we een aantal voorbeeldvragen/commando’s:

  • ‘OK Google, How many calories in a apple?’
  • ‘OK Google, Wake me up at 6AM.’
  • ‘OK Google, Set a kitchen timer for 5 minutes.’
  • ‘OK Google, How do I say “More Please” in Spanish?’

Slimme apparaten verbinden en commando’s geven

Google Home is naast het beantwoorden van vragen ook gemaakt om andere slimme apparaten aan te sturen via gesproken commando’s. Denk hierbij aan slimme verlichting zoals Philips HUE, de slimme thermostaat, speakers i.c.m. Google Audiocast en je televisie i.c.m. Google Chromecast. Je hebt ook de mogelijkheid om apps van je tv aan te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld Netflix met je stem bedienen wanneer de Netflix-app op je Chromecast staat. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van commando’s voor slimme apparaten of media:

  • ‘OK Google, dim my lights to fifty percent’ (Philps HUE lights)
  • ‘OK Google, turn the temperature to …’ (Control Nest thermostaat)
  • ‘OK Google, play [artiest] on YouTube’
  • ‘OK Google, play [titel serie of film] on the [naam van de tv]’ (Netflix op Chromecast)

Via de bovengenoemde opties hebben we een klein gedeelte van Google Home’s mogelijkheden laten zien. Wij zijn erg enthousiast over Google Home en kunnen niet wachten tot de officiële release in Nederland. Het is nog niet bekend wanneer deze officieel in Nederland uitkomt. Mocht je echt niet kunnen wachten dan kun je hem al wel in Amerika kopen!

 

 

 

 

 

(Visited 285 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *