vloerverwarming op afstand bedienen

Vloerverwarming op afstand bedienen; wat zijn de mogelijkheden

Heerlijk, een lekker warm huis waarin het overal comfortabel is. Natuurlijk heb je graag mooie schoenen aan, maar vind jij het ook zo’n heerlijke luxe om binnenshuis op blote voeten of op sokken te lopen zonder dat je koude voeten krijgt? Met goede vloerverwarming kan dat! Maar vloerverwarming koop je niet even in de supermarkt om het daarna in je huis te leggen. Dat heeft wel wat meer voeten in de aarde. Ga je in huis aan de slag met een vloerrenovatie, dan is dat het moment om vloerverwarming aan te leggen. Ook bij nieuwbouw is vloerverwarming natuurlijk iets wat je gelijk aanlegt. In de domotica is vloerverwarming intussen ook een letterlijk hot topic. En dat is niet voor niets.

Domotica in huis

Je kunt inmiddels heel veel automatisch regelen in je huis. We noemen al die systemen samen domotica, dat is een samenvoeging van het woord domus, wat in het Latijn huis betekent, en robotica. Domotica zijn dus automatisch gestuurde processen voor in je huis. In de categorie hightech: gordijnen die automatisch openen. Nog leuker is het dat je dat kunt koppelen aan de lichtsterkte. Wordt het donker, dan gaan de gordijnen dicht en springen de lampen aan. Gaaf toch? Maar je kunt het nog veel verder uitbreiden als je wilt. De verwarming die aanspringt op het moment dat jij van je werk weg rijdt, de oven die vast aan gaat zodat jij gelijk aan kunt schuiven als je thuis komt. En de vloerverwarming kan óók op afstand bediend worden.

Vloerverwarming op afstand bedienen

Vloerverwarming ligt over de hele verdieping onder je vloer. Maar er zijn wel verschillende zones aan te wijzen. Dat betekent dat je deze zones apart kunt regelen. Met een afstandsbediening kun je zorgen dat de woonkamer en badkamer extra warm zijn, terwijl de hal wellicht een beetje koeler mag zijn. Het is ook mogelijk om het systeem te koppelen met je telefoon. Hoe relaxed is het om vanaf je werk de vloerverwarming een graadje hoger te zetten op het moment dat je ziet dat er winters weer voorspeld wordt voor het eind van de dag? Belangrijk is wel te onthouden dat vloerverwarming even tijd nodig heeft om merkbaar effect te hebben. Houd daarom de temperatuur altijd op een aangename waarde, zodat je nooit meer met koude voeten in je huis hoeft te zitten.

Ultieme luxe toch? Warme voeten regelen vanuit je luie stoel of zelfs vanaf je werkplek? Ook voor jou is het mogelijk dus waar wacht je nog op?

(Visited 921 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *