techbird; de top 5 meest opmerkelijke gadgets
Cbinsights

De top 5 meest opmerkelijke gadgets

Als je een nieuwe gadget wil bedenken moet je creatief zijn. Een gadget moet vernieuwend en slim ontworpen zijn. Succesvolle gadgets maken bepaalde handelingen vaak nóg eenvoudiger. Helaas worden er genoeg gadgets op de markt gebracht waarvan men van tevoren al weet dat het géén succes gaat worden. Wij gingen op zoek naar de meest vreemde techgadgets en hebben een top 5 samengesteld!                                             

1. DigiScents iSmell

De DigiScents iSmell werd in 2001 gelanceerd. Dit product bevat een cartridge met 128 verschillende geuren die met elkaar gemixt worden om alle mogelijke geuren te creëren. Het doel hiervan was om de geur van een website of e-mail te laten ruiken. Ja… je hoort het goed; dit product wilde jou het internet laten ruiken. Hartstikke leuk voor wanneer je online parfum wilt kopen, maar dat is dan ook het enige waar het handig voor was. ‘’Helaas’’ is dit apparaatje niet meer te koop.

Een apparaat waarmee je de geur van het internet kan ruiken
Bron: startupover

go2. Xybernaut Poma

‘’Zou het niet handig zijn om een draagbare computer te hebben?’’ Dit zeiden de makers van de Xybernaut Poma tegen elkaar en lieten de wereld in 2002 kennis maken met de draagbare computer. Het draagbaar maken van de pc-installatie werd dan ook erg serieus genomen. Voor $1500,- kocht je dit apparaat. Een apparaat die alleen niet tegen regen kon… De Xybernautt Poma kwam op de markt toen er nog geen wifi beschikbaar was en is daarmee wellicht de voorloper van de smartphone!

Bron: cbinsights

3. iTypewriter

‘’Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?’’ Zo dacht de maker van iTypewriter. Heb je een iPad en ben je echte retro geek? Dan past de iTypewriter bij jou. In 2012 verscheen deze gadget op het internet, gemaakt door een student van de opleiding Product Ontwerp. Dit is een iPad-toetsenbord in de vorm van een ouderwetse typemachine. De iTypewriter gebruikt dezelfde techniek als een echte typemachine waarbij kleine hamertjes het digitale toetsenbord op je iPad aanraken om te typen. Wij kunnen de humor er wel van inzien.

techbird itypewriter gadget
Bron: Interiorator

4. Optische muis met digitale weegschaal

Waarschijnlijk heb je het al vaak genoeg meegemaakt…; je zit achter de pc en moet plotseling iets kleins wegen maar hebt geen weegschaal. Brando heeft daar dé oplossing voor bedacht door een weegschaal in een computermuis te bouwen. Hiermee kun je alle objecten tot 500 gram wegen op je weegschaal-muisje. Voor $30,- ben je al de trotse eigenaar van deze gadget.

techbird muis met weegschaal gadget
Bron: Brando

5. iPotty

Deze praktische uitvinding uit 2013 is speciaal gemaakt voor de kleintjes. Zij zullen niet snel ‘nee’ zeggen tegen deze gadget. De iPotty is een handige gadget waarmee jouw kleintje tijdens zijn/haar behoeften, lekker verder kan spelen op de iPad. Plaats de iPad op het scherm van de iPotty en al snel zullen je kids zindelijk worden. In 2013 won de iPotty de TOADY-award voor slechtste speelgoed van het jaar. Niet echt verbazingwekkend… Wil jij de gadget graag aanschaffen voor je kids? Je koopt de iPotty al voor $19,99 op Amazon!

techbird ipotty gadget
Bron: Amazon

Jullie hebben kunnen genieten van een kleine greep uit de gefaalde gadgets collectie. Hebben jullie ervaring met dit soort aparte gadgets? Laat ons dan weten welke dat waren en wie weet maken we binnenkort een nieuwe top 5 met de meest opmerkelijke gadgets!

(Visited 479 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *