gaming pc en neon licht

Laptop VS PC: Een strijd zonder duidelijke winnaar

Bij de aanschaf van een PC spelen een hele hoop factoren mee. Heb ik het nodig voor mijn studie? Is het voor zakelijk gebruik? Heb ik een krachtige videokaart nodig? Al deze dingen zorgen ervoor dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog gaan we alle voordelen per apparaat langs om te kijken welke van de twee voor jou het meest geschikt is.

De voordelen van een laptop

Een laptop zal voor de typische student al snel de eerste keuze zijn. Dat is op zich niet verbazend: ze hebben alle nodige functies om de studie te ondersteunen, ze zijn makkelijk mee te nemen, en ze zijn ten slotte behoorlijk goedkoper dan een gemiddelde PC. Hieronder zet ik alle voordelen van een laptop even op een rij.

  • Makkelijk mee te nemen
  • Vereist geen herhalend onderhoud
  • Kost relatief minder geld
  • Gaat langer mee bij regulier gebruik
  • Niet afhankelijk van stroomtoevoer

Als je al deze voordelen zo ziet, dan lijkt deze optie vrij vanzelfsprekend. Toch zijn er verschillende redenen om voor een PC te gaan, in plaats van voor een laptop. Een laptop is bijvoorbeeld minder geschikt voor processen die meer kracht vereisen, zoals het bewerken van video’s en gaming. Daarnaast kosten de laptops die deze taken wel fatsoenlijk uit kunnen voeren een hoop meer geld.

De voordelen van een PC

Een PC, of een desktop, heeft voor de opkomst van de laptop jaren lang zijn thuis gekend op de bureaus en tafels van mensen binnenshuis. Tegenwoordig is dat nog steeds het geval, alleen zullen de meeste mensen eerder een laptop in huis hebben dan een volledige PC. Toch zitten er een hoop voordelen aan een PC, en die ga ik hieronder op een rijtje zetten.

  • Onderdelen kunnen verwisseld en verbeterd worden
  • Makkelijker in staat tot processen die veel kracht vereisen
  • Krachtige PC’s zijn relatief goedkoper dan krachtige laptops
  • Meer mogelijkheden voor maatwerk en uiterlijk

Zoals je ziet zijn er genoeg voordelen verbonden aan een PC. Veel mensen die graag gamen bouwen hun eigen PC zodat ze zelf kunnen selecteren welke onderdelen er gebruikt worden en hoe onder andere het beeldscherm en het toetsenbord er uit ziet. Er zijn genoeg krachtige game PC’s die er enorm modern en stoer uitzien.Welke van de twee voor jou het meest geschikt is

Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van gebruik. Veel mensen die van gamen houden zullen niet zo snel voor een laptop gaan (vergis je niet, er zijn genoeg betaalbare en krachtige gaming laptops op de markt), en studenten die veel heen en weer reizen zullen weinig baat hebben bij een PC. Voor de startende student zou ik een laptop aanbevelen, en voor iemand die graag in zijn vrije tijd video’s bewerkt, of videogames wilt spelen, zou ik zeker een krachtige PC aanbevelen.

(Visited 168 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Eén reactie

  1. “Gamen op een desktop is superieur aan gamen op een laptop. Desalniettemin is een laptop gemakkelijker mee te nemen en over het algemeen goedkoper dan een desktop. Voor incidenteel gamen is een laptop meer dan prima.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *