Specificaties OnePlus 5 Techbird Smartphones
Tabletsmagazine.nl

OnePlus 5; de beste smartphone van 2017?

Dinsdag 20 juni was de presentatie van OnePlus live online te volgen waarbij de OnePlus 5 werd geintroduceerd. Vanaf volgende week kun je deze nieuwe smartphone bestellen vanaf 499 euro. Het smartphonemerk staat bekend om zijn krachtige toestellen die voor een relatief lage prijs worden verkocht. Hoewel de OnePlus smartphones alleen via het internet te koop zijn, wordt het merk steeds bekender in Nederland. Heb je de presentatie gemist? Geen zorgen! In dit artikel kijken we naar de specificaties van de OnePlus 5.

Specificaties

Om je goed kennis te laten maken met de OnePlus 5 bespreken we hieronder de specificaties van het toestel. Zo weet jij gelijk waar je aan toe bent.

Design

Het ontwerp van de OnePlus 5 doet denken aan de iPhone 7 door de metalen behuizing en de dubbele camera die op dezelfde plek zit als bij de iPhone 7. Het toestel heeft een afmeting van 15,4 x 7,4 centimeter.

Camera

De OnePlus 5 heeft een dubbele camera waarbij de éne lens een groothoeklens is van 16 megapixels en de ander een 20 megapixel telefotolens. Beide camerasensoren zijn van Sony. Met de dubbele camera moeten vooral problemen met slecht licht verholpen worden. Ook kun je foto’s schieten met het Bokeh-effect waarbij de achtergrond onscherp wordt gemaakt. Aan de voorkant vind je een 16 megapixel camera waarmee je gegarandeerd prachtige selfies maakt!

Scherm

Het toestel heeft een 5,5 inch Oled-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Naast de ‘nachtmodus’ die de straling van het ‘blauwe licht’ verminderd, is nu ook een nieuwe schermmodus toegevoegd; de leesmodus. Met de leesmodus verandert het scherm in een e-reader scherm. Je kunt de kleurtemperatuur aanpassen om op een aangename manier e-books te lezen. Het ontgrendelen van het scherm gebeurd in 0,2 seconden via de vingerprint sensor.

Snel opladen

De accu beschikt over een capaciteit van 3300 mAh en wordt opgeladen via de USB Type-C-poort. De OnePlus 5 ondersteunt Dash-charge waardoor de accu relatief snel wordt opgeladen. De website van OnePlus geeft aan dat je 80% van de accu oplaadt in een half uur!

Krachtig toestel

Met een Qualcomm Snapdragon 835 chip – een werkgeheugen van 6 of 8 GB en een opslaggeheugen van 64 of 128 GB – is de OnePlus 5 al snel beter dan een heleboel laptops! Het toestel beschikt over Android 7.1.1 en heeft een speciale OnePlus skin genaamd OxygenOS. Deze softwarelaag brengt veel leuke uitgebreide opties met zich mee, zoals het maken van screenshots van gehele webpagina’s.

Bron: Hardware.info
Bron: hardware.info

Twee varianten

De OnePlus 5 komt in twee varianten; een grijs en zwart model. Het grijze model krijgt 6GB aan werkgeheugen en een opslaggeheugen van 64GB. Deze grijze versie zal 499 euro kosten. De zwarte versie krijgt een werkgeheugen van maar liefst 8GB en een opslaggeheugen van 128 GB. De zwarte variant zal 559 euro kosten.

Gezien de specificaties kunnen we zeggen dat de OnePlus 5 een toptoestel wordt voor een relatief lage prijs! Wil je de OnePlus als eerst aanschaffen? Vandaag (21-06-2017) opent om 18:00 uur de OnePlus pop-up store in Amsterdam! Hier wordt de OnePlus 5 verkocht. Wil je hier gebruik van maken? Meldt je dan wel even aan! Ben jij één van de early birds die de OnePlus 5 vanavond al heeft? Laat ons dan via de reacties weten wat jouw ervaringen zin met het toestel!

(Visited 250 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *