Verwachting smartphones 2020

Smartphones 2020: welke telefoons kunnen we dit jaar verwachten?

De ontwikkelingen op het gebied van smartphones zijn altijd spannend. In 2019 hebben we al wat voorproefjes gezien van modellen met revolutionaire nieuwe technologieën. Klaptelefoons met vouwbare schermen waren misschien (nog) niet zo’n succes maar smartphones worden steeds krachtiger en vooral op fotogebied is er steeds meer mogelijk. Ook zorgt de 5G die voorzichtig zijn intrede in Nederland doet voor nieuwe mogelijkheden. In 2020 komen er weer een aantal nieuwe high end-modellen op de markt. Wat hebben onder andere Samsung, Apple en Huawei in petto?

Galaxy S20

Samsung lanceerde onlangs de nieuwe Galaxy S20 serie. De S20, S20 Plus en S20 Ultra zijn het neusje van de zalm en het beste dat Samsung op smartphonegebied te bieden heeft. Qua model en ook qua specificaties blijft Samsung dicht bij de succesvolle S10, maar op ieder punt worden verbeteringen behaald. Zo zijn de fotolenzen beter, is het scherm net iets groter en zijn de chips weer een stapje krachtiger. De telefoon zal klaar zijn voor 5G. Vooral met het oog op de toekomst is dit een groot voordeel.

iPhone 12

In een lijstje van de smartphones die verwacht worden in 2020 mag de nieuwe iPhone natuurlijk niet ontbreken. Over de nieuwe iPhone 12 zijn op dit moment vooral nog geruchten – de telefoon wordt pas in september 2020 gepresenteerd. Maar er zijn wel al wat hints over wat we mogen verwachten. Apple schijnt het design van de iPhone te gaan vernieuwen en stapt voor alle versies over naar een OLED-scherm. Naar alle waarschijnlijkheid ondersteunt de nieuwe iPhone 5G en mogelijk komt er mogelijk een lasersensor waarmee je nog meer diepte in foto’s kunt zien.

Huawei P40

Het merk Huawei heeft zich de laatste jaren in de top van de high end-smartphones gevochten. Ook in 2020 staat het Chinese bedrijf klaar om een van de beste smartphones van het jaar af te leveren. De nieuwe P40 en P40 Pro zullen krachtige en 5G-ready smartphones zijn, die zich naar alle waarschijnlijkheid blijven onderscheiden op het gebied van camerakwaliteit. Het laatste nieuws is dat er zelfs 5 camera’s op zullen zitten, waaronder een nachtlens, groothoeklens en een verbeterde zoomcamera. Opvallend is dat de telefoon zonder Google-certificering op de markt wordt gebracht, als het gevolg van het handelsverbod met Amerika. Wel is Huawei bezig om zijn eigen apps te ontwikkelen om dit gebrek op te vangen. Het is afwachten of dit genoeg is om de telefoon ook aantrekkelijk te maken op de Nederlandse markt.

Genoeg keuze in 2020

Heb je nieuwe telefoon nodig in 2020, dan heb je genoeg te kiezen. Hoe de telefoons precies gaan heten en hoe goed ze zijn, blijft afwachten. Maar zeker is dat merken als Samsung, Apple en Huawei elkaar naar de kroon steken en sterke kandidaten voor de beste smartphone van het jaar zullen presenteren.

(Visited 190 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *