Goedkope inktcartridges

Gaat Instant inkt de Nederlandse markt veroveren?

Het is je vast niet ontgaan dat er nieuwe printoplossingen op de markt gebracht zijn. HP was de eerste die het concept instant inkt op de Nederlandse markt bracht. HP heeft veel reclame gemaakt hiervoor op de televisie en de radio. Inmiddels zijn ook andere merken zoals Brother en Canon hiermee gestart. Maar wat is instant inkt precies, en wat zijn de voordelen daarvan?

Instant inkt, wat is inkt?

Met instant inkt sluit je eigenlijk een abonnement af zoals we dat ook kennen bij mobiele telefoons. Je doet dit dan alleen voor inktcartridges of toners. En in plaats van dat je een X aantal belminuten of een databundel afneemt, betaalt je voor een X aantal printjes per maand. Je kunt bijvoorbeeld, 100, 250 of 500 printjes per maand afnemen. De partij waar je het abonnement hebt afgesloten stuurt je een nieuwe inktcartridge toe en zorgt ervoor dat de oude wordt gerecycled. Dit kan erg handig zijn, maar reken wel uit of dit inderdaad een voordelige oplossing voor je is.

Wat zijn de voor- en nadelen van instant inkt?

Voordat een product of dienst op de markt gebracht wordt, is er goed nagedacht over
Een nieuw product of dienst heeft natuurlijk vele voordelen. Maar er kleven ook nadelen aan instant inkt vast. Daarom hebben we zowel de voor- als de nadelen op een rijtje gezet.

Het absolute voordeel is natuurlijk dat je zelf nooit meer hoeft te zorgen dat er inktcartridges op voorraad zijn. Instant inkt oplossingen spelen dus puur in op het gemak. Als je je netjes aan de hoeveelheid printjes houdt dan is het dus ook een goede oplossing.

Echter is dat ook meteen het pijnpunt. Net als bij een mobiel abonnement moet je flink bij betalen als je over je ‘bundel’ heen gaat. Dit kan wel een euro per printje kosten. Ook ben je haast wel verplicht om je printjes op te maken. Anders betaal je onnodig veel voor je printer. We raden zelfs af om een instant inkt oplossing te nemen als je alleen zwart-wit print.

Andere oplossing

Instant inkt is dus zeker niet in alle gevallen zo voordelig. We snappen echter ook dat je niet elke keer een inktcartridge van een printermerk aan wilt schaffen. Deze cartridges zijn echt hartstikke prijzig! Gelukkig zijn er tegenwoordig ook goedkope inktcartridges van huismerken op de markt.

 

Bereken voor jezelf dus goed of een instant inkt oplossing daadwerkelijk voor jou een voordelige keuze is. Zeker gezien er zeer goedkope inktcartridges aan te schaffen zijn.

(Visited 241 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *