Netflix Games

Een onverwachte speler betreed de games-markt: wat heeft dit platform jou te bieden?

Er zijn ondertussen al meer dan genoeg platformen waarop jij je games kan spelen. Steam, Epic Games, Origin, noem maar op. Elk platform probeert zo veel mogelijk mensen naar zich toe te trekken om zo de concurrentie voor te zijn. Ook mobiele games kennen deze werking, naast de Play Store en App Store zijn er nog tientallen andere platformen die graag willen dat je daar je games download. Afgelopen week is er een opvallende speler bijgekomen, namelijk Netflix! Wat is er beschikbaar op Netflix, en wat zijn de plannen van dit bedrijf voor de toekomst?

Wat voor games staan er op Netflix?

Momenteel staan er vijf games die op zowel Android als op iOS gespeelt kunnen worden. Deze vijf games zijn:

  • Stranger Things: 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Shooting Hoops
  • Card Blast
  • Teeter Up

Deze spellen krijgen een aparte rij waarin ze komen te staan, net zoals bij films en series. Alle games die op Netflix staan zijn volledig gratis, en bevatten geen extra kosten, reclames of in-appaankopen. Deze games moeten nog wel eerst gedownload worden voordat ze gespeeld kunnen worden, en het verschilt per spel of je er een internetverbinding voor nodig hebt. Om redenen rondom veiligheid zijn de spellen niet beschikbaar voor kinderaccounts.

Wat zijn de toekomstplannen van Netflix?

Netflix heeft de afgelopen jaren al op verschillende manieren geprobeerd om nieuwe en aansluitende content te maken voor de kijker. Zo heeft Netflix al een indrukwekkende hoeveelheid originele shows en films, en is volgens Netflix de stap naar games een hele logische. Ze willen onderzoeken of deze nieuwe stap naar games ook daadwerkelijk aansluit bij de wensen van de kijker. Ze zijn ze van plan om de komende maanden deze nieuwe bibliotheek aan games flink te laten groeien.

Gemixte reacties op deze nieuwe introductie

Hoe tevreden mensen zijn met deze toevoeging, ligt helemaal aan wie je dat vraagt. Zo reageert iemand dat ze niet tevreden zijn met deze nieuwe ontwikkeling. “Netflix had het gewoon bij films en series moeten houden.. ik ben bang dat we dadelijk geen enkel spel zelf zullen hebben.” Anderen vinden games gewoon niet passen bij de streamingservice. Netflix hoort volgens hen een platform voor films en series te zijn, en niet meer.

Wat vinden jullie van dit onderwerp? Zie jij jezelf al spellen spelen op Netflix? Laat het weten in de reacties!

(Visited 123 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *