Smartphones_iPhone_X_techbird
Apple

De Apple iPhone X en iPhone 8; alles over de specificaties en prijzen

Apple fanaten hadden er lang op gewacht; het Apple event waarin de iPhone X gepresenteerd werd. Op dinsdag 12 september presenteerde Apple CEO Tim Cook drie nieuwe iPhones in het splinternieuwe Steve Jobs theater. Na maandenlange geruchten en verwachtingen werd het nu officieel bekend dat er 3 nieuwe iPhones komen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus als opvolgers van de iPhone 7, maar ook de iPhone X (iPhone 10) die ter ere van Apple’s jubileum is gemaakt. In dit artikel lees je de belangrijkste feiten over deze nieuwe iPhones.

iPhone 8 & iPhone 8 Plus

De opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus; de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De vernieuwingen zitten voornamelijk in de hardware van beide toestellen, maar het uiterlijk heeft ook een aantal vernieuwingen. Daarover meer hieronder.

Apple

 

Design iPhone 8

Het design van de nieuwe iPhone is niet veranderd ten opzichte van de iPhone 7. Wel is het materiaal dat gebruikt wordt veranderd. De achterkant van zowel de iPhone 8 als iPhone 8 Plus is geheel van glas. De aluminium achterkant wordt vervangen door glas zodat het toestel draadloos kan worden opgeladen.

Draadloos opladen

Dankzij de glazen achterkant is het toestel draadloos op te laden. Volgend jaar brengt Apple dan ook de AirPower mat uit. Een speciale mat om al je Apple-producten tegelijkertijd(!) draadloos op te laden. In plaats van al die oplaadsnoeren leg je volgend jaar gewoon je iPhone, Apple Watch en AirPods op een matje! De prijs is van de AirPower is nog niet bekend. Kies je ervoor om je iPhone 8 (of iPhone X) met de kabel op te laden? Dan kunnen we als kleine tip geven dat snelladen mogelijk is met de juiste lader en kabel. Hiervoor heb je een USB-C lader en een USB-C naar Lightning oplaadkabel nodig. Je kunt de iPhone binnen 30 minuten voor 50% opladen.

Apple

Nieuwe speaker

De binnenkant van de iPhone 8 heeft flinke updates gekregen. Zo werd tijdens de productpresentatie nadruk gegeven op de nieuwe speaker die verbeterde bastonen heeft en 25% luider kan!

Camera

Voor camera geldt nog steeds dat alleen de Plus variant een dubbele lens heeft. Zowel de iPhone 8 als 8 Plus beschikken beide weer over een 12mp-lens. De vernieuwde isp (image signal processor) zorgt voor een betere focus bij weinig licht en een betere ruisreductie. Daarnaast is de iPhone 8 in staat om in 4k te filmen met 60fps. Ook is de slow-motion functie verbeterd en in staat om in 1080p met 240fps te filmen. De 8 Plus heeft een nieuwe camera functie genaamd Portet Lighting-modus. Dit stelt je in staat om de belichting van een gezicht en/of omgeving aan te passen. Je kunt effecten creëren waarbij je zelfs de gehele achtergrond kunt laten verdwijnen. Hiermee worden leuke effecten, die je normaal alleen in een studio kunt maken, mogelijk via je iPhone.

iPhone 8 specificaties

De belangrijkste specificaties hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Beschikbare kleuren: Goud, Zilver, Spacegrijs
 • Besturingssysteem: iOS 11
 • Opslagcapaciteit: 64 GB, 256 GB
 • Werkgeheugen: Nog onbekend
 • Display: 8: 4,7 Inch en 8 Plus: 5,5 Inch
 • Chip: A11
 • Camera: 8: 12mp-camera en 8 Plus: 12mp groothoek- en telelenscamera’s

Prijs iPhone 8

Zoals we van Apple gewend zijn betalen we steeds iets meer voor een nieuw iPhone-model. Zo ook voor de iPhone 8 en 8 Plus. De goedkoopste versie van de iPhone 8 gaat 809 euro kosten en de goedkoopste versie van de iPhone 8 Plus gaat 919 euro kosten. Daarmee ligt de prijs van iPhone 8 maar liefst 40 euro hoger ten opzichte van de iPhone 7. De 8 Plus is 10 euro duurder dan de 7 Plus.

iPhone X

De iPhone X, oftewel de iPhone 10, kreeg al maandenlang aandacht door geruchten en gelekte informatie over de specificaties. Veel van de geruchten bleken te kloppen; Apple brengt een gloednieuwe iPhone uit met een randloze display!

Apple

Design en display iPhone X

De home-button is komen te vervallen op de iPhone X! De voorkant van het toestel bestaat geheel uit het display. De zijkanten bestaan uit roestvrijstaal en de achterkant bestaat volledig uit glas zodat het toestel draadloos kan worden opgeladen. De iPhone X heeft een nieuwe iPhone-beeldschermtechniek genaamd Super Retina Display. Hiervoor is een OLED-scherm gebruikt voor het display van 5,8 Inch. Doordat het display de gehele voorkant in beslag neemt, is de home-button verdwenen. De functie van de home-button is vervangen door te swipen van onder naar boven. Alle functies die de home-button had, worden nu via het swipen gedaan. Siri wordt aangestuurd via de ontgrendel button aan de zijkant.

Gezichtsherkenning Face ID

Face ID is geavanceerde software die jouw gezicht herkent en zo in staat is om bijvoorbeeld het toestel te ontgrendelen door alleen maar naar het toestel te kijken! Kijk je naar de zijkant of zijn je ogen dicht? Dan ontgrendelt het toestel ook niet.

Camera iPhone X

De iPhone 10 heeft twee 12mp-cameras die net als de camera van de 8 Plus over Portet lighting-modus beschikt.

iPhone X specificaties

De belangrijkste specificaties hebben we hieronder op een rijtje gezet:

 • Beschikbare kleuren: Zilver, Spacegrijs
 • Besturingssysteem: iOS 11
 • Opslagcapaciteit: 64 GB, 256 GB
 • Werkgeheugen: Nog onbekend
 • Display: 5,8 Inch
 • Chip:  A11
 • Camera: 12mp groothoek- en telelenscamera’s
 • Nieuw: Face ID, design en OLED-display over gehele scherm, behuizing achterkant van glas, speaker

Prijs iPhone X

De iPhone X is een speciaal toestel en krijgt dan ook een speciale prijs. De goedkoopste versie van de iPhone X gaat 1159 euro kosten.

Apple Watch

Naast de nieuwe iPhones presenteerde Apple ook een nieuwe Apple Watch. Naast een ge-update design bevat het slimme horloge ook een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo is de work-out app vernieuwd en zijn er bijvoorbeeld nieuwe functies voor zwemmers toegevoegd. Op het gebied van fitness en gezondheid is de Apple Watch slimmer geworden en geeft nog meer nauwkeurige informatie over je gezondheid. De belangrijkste vernieuwing is dat het horloge een elektronische simkaart bevat. Je kunt dus je met je horloge bellen of navigeren via Maps zonder dat je iPhone in de buurt is! De Apple Watch is vanaf 15 september te bestellen en zal 369 euro kosten.

Apple

We kunnen de komende tijd dus heel wat verwachten van Apple. Ondanks de hoge prijs van de iPhone X kunnen wij niet wachten tot we dit toestel kunnen vasthouden! Wij zijn benieuwd naar jullie mening over de iPhone X. Laat het ons weten via de reacties! En vergeet dit artikel niet te delen op social media via de onderstaande share buttons!

(Visited 263 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *