Slowmotion filmen met je smartphone (zo werkt het)

Smartphone camera's worden steeds geavanceerder. Tien jaar geleden waren we nog erg enthousiast over het feit dat smartphones überhaupt foto's konden maken, maar nu verwachten we dat de smartphone camera's net zo goed zijn als een spiegelreflexcamera! En ja, dat is de smartphonefabrikanten al min of meer gelukt. Tegenwoordig hebben smartphones drie camera's (twee op de achterkant, één aan de voorkant) en kunnen smartphones in 4K en slowmotion filmen! Vooral het filmen in slowmotion is een sterk verbeterd element in 2018. In dit artikel leggen we uit hoe het slowmotion filmen werkt, wat je er mee kunt en welk toestel momenteel de beste slowmotion functie heeft.

Slowmotion filmen met je smartphone; hoe werkt dat?

Niet alle smartphones hebben de optie om in slowmotion te filmen. Dit komt doordat slowmotion filmpjes veel ruimte in beslag nemen op je telefoon en je toestel daarbij ook een hele snelle processor nodig heeft. De kwaliteit van slowmotion filmen wordt aangegeven in het aantal ‘frames per second’ of ‘fps’. Dit betekend dus dat je camera per seconde een x aantal beelden/ foto’s maakt die vervolgens langzaam achterelkaar worden afgespeeld wat het slowmotion effect creëert. Hierbij geldt dus; Hoe hoger het aantal frames per second, des te groter het bestand van de slowmotion film wordt. Het aantal frames per second geeft ook aan hoe traag je het filmpje kunt afspelen zonder dat het beeld vaag wordt. Daarnaast is ook een snelle processor nodig als je het slowmotion filmpje ook nog in HD of 4K wilt opnemen. Wil je superscherpe en kwalitatieve slowmotion filmpjes maken? Dan heb je een dus een smartphone nodig met een groot opslaggeheugen en een hele snelle processor.

Smartphones met beste slowmotion camera 2018

In 2017 stonden we al versteld van de slowmotion functie bij de iPhone X. De iPhone X neemt met 240fps op in full HD en is ook in staat om in 4K te filmen met 60fps. Sinds 26 februari kan je de Samsung Galaxy S9 bestellen. Dit toestel heeft een camera die slowmotion filmt met maar liefst 960 frames per second. Deze ‘super slow-mo’ functie zorgt ervoor dat de slowmotion filmpjes dus een stuk trager worden afgespeeld dan die van de iPhone en het beeld toch scherp blijft!

Ga je liever voor een midrange toestel? Kijk dan eens naar de Sony Xperia XA2. Voor dit toestel betaal je ten eerste al een stuk minder dan de iPhone X of Samsung Galaxy S9, maar filmt wel in 120fps!De nieuwe Samsung Galaxy S9
Bron: samsung.nl

Mag jij binnenkort jouw abonnement verlengen en zoek jij een smartphone met een fantastische camera? Dan raden wij zeker de Samsung Galaxy S9 aan. Het toestel is verkrijgbaar vanaf maart 2018. Ben jij al in bezit van de S9? Laat ons dan in de reacties weten waar jij de super slow-mo functie voor hebt gebruik!

(Visited 1.143 times, 2 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *