De beste blogplatformen op een rijtje

Wat zijn de beste blog platformen van 2020?

Lang geleden was het maken van een eigen blog een tijdrovende en enigszins frustrerende aangelegenheid. Stel dat je een blog wilde maken om je passie voor fotografie te delen, dan moest je eerst codetalen leren. Daar zit je als fotograaf natuurlijk niet op te wachten. Tegenwoordig kan iedereen ongeacht technische kennisniveau een blogger worden. Mits je een gebruiksvriendelijk blog platform gebruikt. De grootste uitdaging is nu in feite om te beslissen welk blog platform het meest geschikt voor je is. Daarna is het gewoon een kwestie van beginnen. Hieronder lees je meer over de populairste blog systemen van dit moment. Zodat je vandaag nog kunt starten met bloggen. 

JouwWeb

JouwWeb is in Nederland en België een populaire gratis website builder met meer dan 750.000 gehoste websites. Het systeem is makkelijk te begrijpen en vrijwel alles aan je website of blog kan je naar eigen inzicht aanpassen. Er zijn genoeg verschillende website designs beschikbaar. De Nederlandse website builder tool beschikt over handige SEO instellingen waarmee je jouw meta titles beschrijvingen kan aanpassen. Waarmee je bepaalt het jouw pagina’s in de zoekresultaten worden weergegeven. Het fijne aan een dergelijke website blog builder is dat het alle technische handelingen voor je doet. Je hoeft dus in principe weinig verstand meer van computers te hebben om hier het meeste uit te halen. Waardoor een gratis blog maken voor beginnende bloggers een stuk minder technisch is geworden.

 

WordPress

WordPress is een groot blog platform. Als je niet geïnteresseerd bent in het regelen van je eigen webhosting, of iemand anders te betalen om een blog voor je te regelen. Dan is WordPress een aantrekkelijke keuze. Het is gratis en eenvoudig in te stellen en er zijn veel opties om je site aan te passen. Bij WordPress.com worden er ook premium pakketten aangeboden zoals domeinregistratie, de mogelijkheid om video’s te uploaden en toegang tot een groot aanbod aan WordPress thema’s en plugins.

 

Blogger

Blogger is een blog maker service aangeboden door Google. Het is een simpele maar doelgerichte oplossing voor een blog maken. Je maakt er een account aan, schrijft een blog bericht en kan daarna direct publiceren. Blogger.com is dus ook zo’n vergelijkbare gratis tool waar je binnen een paar minuten kan beginnen. Maar, de mogelijkheden tot het aanpassen van je blog zijn vrij beperkt. Daar krijg je echter wel voor terug dat je er geen cent voor hoeft te betalen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de hosting of de andere technische aspecten van het runnen van een eigen blog.

 

Conclusie: welke is de beste?

JouwWeb, Blogger, WordPress zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van goede website builder platformen. Er zijn nog genoeg platformen om te gebruiken voor je droom blog. In feite is het beste blog platform het systeem dat het beste aan jouw eigen persoonlijke behoeften voldoet. Een 100% perfect systeem voor iedereen bestaat helaas niet. Het kan daarom geen kwaad om zoveel platformen mogelijk te proberen, gezien het toch gratis kan.

(Visited 627 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *