techbird telefoon opladen zonder stopcontact gadgets

Het opladen van je telefoon en andere apparaten zonder stopcontact

Iedereen heeft er weleens last van; je smartphone is bijna leeg en op dat moment zit je precies zonder stroompunt. Heb je een opgeladen powerbank bij de hand? Dan is je probleem (tijdelijk) opgelost. Ga je deze zomer reizen, kamperen, doe je aan outdoor vakanties of zit je tijdens je werk vaak zonder stroompunt? Lees dan dit artikel. Hierin bespreken we dat je niet altijd een stopcontact of powerbank nodig hebt om je apparaten op te laden. Zo zijn er diverse andere mogelijkheden om op te laden zonder stopcontact.

Energie uit het licht

Houd je van fietstochten, wandeltochten en/of avontuurlijke vakanties? Dan is een zonnelader dé oplossing bij het opladen van apparaten. Simpel gezegd is dit een powerbank die zichzelf oplaadt met behulp van zonlicht. Een goed voorbeeld hiervan is de Xtorm Lava 2 Solar. Deze zonnelader beschikt over een batterijcapaciteit van 6000 mAh. Hiermee kun je jouw smartphone minimaal 2 tot maximaal 4 keer opladen (afhankelijk van de accugrootte van je smartphone). Xtorm Lava 2 Solar is via het stopcontact op te laden en middels ingebouwde zonnepanelen.

techbird opladen met xtorm zonnelader gadget
Xtorm

Energie uit warmte

Ga jij binnenkort kamperen? Dan is de BioLite CampStove de perfecte oplader voor jou. Naast dat dit apparaat een klein kooktoestel is, kun je er ook een USB-stekker inpluggen. Als eerst verzamel je een paar kleine takken die je vervolgens in de ijzeren pot stopt en als brandhout functioneert. De warmte wordt omgezet naar elektriciteit waardoor je jouw smartphone kunt opladen, en dat terwijl je aan het koken bent. De lader laadt je apparaten niet supersnel op, maar het is natuurlijk beter dan niets! Deze lader is ideaal voor de échte avonturiers!

Biolite oplader techbird
DigitaltrendsEnergie uit beweging

Je smartphone opladen door te bewegen? Dat is mogelijk middels de dynamo oplader. Deze oplader heeft een hengsel waaraan je kunt draaien en wat zorgt voor stroom. 30 seconden draaien staat gelijk aan 2 minuten laden. Dus zit je echt in nood, dan is dit je laatste redmiddel.

techbird dynamo oplader gadget

De bovenstaande typen opladers zijn handig als back-up wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen of een survivaltrip op de planning hebt staan. Ben je op zoek naar een snelle oplaad-oplossing voor in het dagelijks leven? Ga dan voor een standaard powerbank. Hebben jullie ervaring met bovengenoemde producten? Dan horen wij graag jouw ervaring in de reacties!

(Visited 603 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *