wallet smartphone

Top 5 wallets voor je smartphone in 2019

Ben je op zoek naar de beste gratis iOS en Android wallet voor bitcoin en cryptocurrency van 2019? In dit artikel zetten wij de top vijf op een rijtje. Hierbij kijken wij naar gebruiksgemak, beschikbaarheid en aanwezige opties. Alle onderstaande wallets kan je gratis downloaden voor Android en iOS. Met een wallet, of een portemonnee, beheer, verzend en ontvang je cryptocurrency zoals bitcoin. Maar er zijn honderden aanbieders, daarom hebben wij alle wallets voor je getest en de beste op een rijtje gezet.

BRD

Een van de populairste wallets is BRD Wallet. Dat is ook niet gek, dit is misschien wel de meest gebruiksvriendelijk wallet van allemaal! De app is kleurrijk en laat je op een speelse manier je cryptocurrency beheren. Je kan met BRD alle bekende cryptocurrency beheren. Denk hierbij aan bitcoin, ethereum, binance coin en alle grote ERC-20 coins. Heb je een coin gekocht op een online beurs? Grote kans dat je deze coin van de beurs kan halen om vervolgens in BRD te bewaren.

BRD heeft ook de veiligheid van je coins en de privacy van je gegevens goed op orde. De private keys en inlogcodes zijn alleen zichtbaar voor gebruikers van de wallet, zelfs het bedrijf BRD heeft geen toegang tot deze data. Gevolg hiervan is dat het bedrijf ook geen zicht heeft op je transactiegeschiedenis en je balans. De wallet draait niet op eigen servers maar alleen op je telefoon. De app op je telefoon verbindt dan ook direct met de blockchain van de verschillende coins, daarom kan je BRD met recht gedecentraliseerd noemen.

Coinomi

Coinomi is opgericht in 2014 en hun wallet is een van de eerste wallets die meerdere coins ondersteunen. En meerdere is een understatement, de wallet biedt ondersteuning voor meer dan 125 coins en duizenden tokens! De wallet is gratis en in het Nederlands beschikbaar voor Android en iOS. Daarnaast kan je de wallet ook voor je macbook of windows pc downloaden, je beheert dan dezelfde wallet maar vanaf een ander apparaat. Dit kan handig zijn, de meeste handelaren werken vanaf een computer maar willen ook buitenshuis de waarde van hun coins in kunnen zien.

Infinito wallet

Net als de eerder genoemde wallets is Infinito gratis en beschikbaar op Android-telefoons en iPhones. Maar Infinito is niet net als de eerder genoemde wallets, deze wallet biedt namelijk nog veel meer!  Zo kan je de wallet ook gebruiken als notificatie. Als voorbeeld: stel je wil bitcoin kopen als de prijs onder de 9.000 euro zakt. Dan stel je een alarm in voor als bitcoin daaronder komt. Maar je kan bijvoorbeeld ook instellen dat je een notificatie krijgt als je ethereum op een all time high staat. Ook een leuke feature is dat je je tegoeden van verschillende online cryptobeurzen en van andere wallets kan inladen. Zo kan je in één overzicht als je cryptocurrency in de gaten houden!Blue wallet

Blue Wallet is een van de eerste en gebruiksvriendelijkste wallets voor het lightning network. Het lightning network is een laag die over de blockchain van bitcoin ligt. Het is vele malen sneller en goedkoper om via het lightning network transacties te verrichten. De Blue Wallet zorgt ervoor dat je op een simpele manier en een duidelijke interface transacties kan versturen via het lightning network.

Wil je ook het Lightning Network uitproberen? Dan is Blue Wallet een uitstekend begin voor jouw avontuur.

Jaxx Liberty

Jaxx Liberty is een moderne, gratis wallet om bitcoin en 85 andere coins mee te beheren. Deze wallet is beschikbaar voor je smartphone en je computer. De wallet is ook als extensie beschikbaar voor internetbrowser Google Chrome. De wallet is 100% gratis en wordt ondersteund voor Android, iOS, Windows, Linux en Mac.

Gelukkig is de app ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. De besturing voelt intuïtief, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld social media apps. Ook heeft Jaxx Liberty een ingebouwde blockexplorer. Hiermee kan je je transacties en coins op de blockchain volgen, dat is heel handig als je coins verstuurt naar of van je wallet.

(Visited 580 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *