Honor 7X specs techbird smartphones
Honor

Is de Honor 7X een goedkoop alternatief voor de iPhone?

De hype rondom de Apple iPhone X is je waarschijnlijk niet ontgaan. Het toestel is te pre-orderen voor de échte Applefans en kost maar liefst 1159 euro! Veel mensen vinden dit een véél te hoog bedrag voor een smartphone. Voor deze mensen hebben we goed nieuws! Een goedkoper Android-alternatief lijkt er binnenkort aan te komen. Het dochterbedrijf van het Chinese Huawei, Honor, heeft afgelopen week de Honor 7X geïntroduceerd en is een Android-toestel waar we veel van mogen verwachten. Houd je niet van (de prijs van) Apple maar wel van het design van de iPhone? Dan is de Honor 7X jouw ideale smartphone met een prijs vanaf 170 euro. Hieronder bespreken we het design en de specificaties van dit Android-toestel.

Design Honor 7X

Het eerste opvallende van de Honor 7X is dat het toestel geen fysieke knoppen onder het display heeft. Zoals de foto hieronder laat zien is het display bijna randloos en lijkt hierdoor veel op het beeldscherm van de nieuwe iPhone. De vorm van het toetel is bijna gelijk aan dat van de iPhone. Ook de achterkant lijkt qua indeling er veel op het design van de iPhone 7.

Smartphones Techbird specs Honor 7X

Specificaties

Beeldscherm

De Honor 7X heeft een beeldschermverhouding van 18:9. Dit is mede dankzij de afwezigheid van de schermranden aan de zijkanten van het display. Van de gehele voorkant is 77% in gebruik door het display zelf. Met een resolutie van 1080 bij 2160 en een dichtheid van 407 ppi is dit scherm perfect om films op te kijken!

Huawei interface

De Honor 7X komt uit de Huawei fabriek en is dan ook voorzien van de Huawei interface. Ben je de standaard interface van Android gewent? Dan zal je waarschijnlijk wel even moeten wennen aan de Huawei interface. De logica van de menu’s in de Huawei interface wijkt af van Google’s standaard interface.

Camera

De camera heeft twee lenzen  waarvan de 16 en de ander 2 megapixels heeft. Net als de bij de nieuwe iPhones en Samsung toestellen kun deze foto’s achteraf nog bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld het bokeh-effect toepassen waarbij de achtergrond van het object dat je fotografeert vervaagd wordt. Honor heeft de front camera 8 megapixels gegeven.

Specificaties

  • Besturingssysteem: Android 7.0 (Nougat)
  • Camera: twee lenzen van 16 en 2 megapixels
  • Front Camera: 8 megapixels
  • Vingerafdrukscanner
  • Batterijcapaciteit: 3340 mAh
  • Opslaggeheugen: 32 GB, 64 GB of 128 GB, uit te breiden met micro SD tot 256 GB
  • Werkgeheugen: 4 GB
  • HiSilicon Kirin 659 chipset
  • Beschikbare kleuren: goud, zwart en blauw

Prijs

De Honor 7X valt ondanks zijn relatief sterke specificaties wel onder de categorie budgettelefoons. Waar Huawei zich steeds meer richt op het hoge segment smartphones, richt Honor zich op de middenklasse. De prijzen van de 7X zijn voor 170 euro voor de 32 GB versie, 220 euro voor de 64 GB versie en 260 euro voor de 128 GB versie. Het toestel heeft dus een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

 Afgelopen dinsdag 17 oktober startte de verkoop van de 7X in China. Het toestel wordt voorlopig nog niet in Nederland verkocht. Wel is de kans groot dat later dit jaar, of begin volgend jaar, het toestel verkrijgbaar is in Europa.

 

(Visited 243 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *