techbird gadgets flir one
androidplanet

Een warmtebeeldcamera voor je smartphone

In 2014 kwam de eerste warmtebeeldcamera voor smartphones op de markt. Begin dit jaar werd zijn opvolger uitgebracht en is ondertussen overal uitverkocht. Onze nieuwsgierigheid naar deze warmtebeeldcamera’s groeide en daarom hebben we uitgezocht wat je met deze camera’s kunt doen. Lees snel verder en kom erachter of een warmtebeeldcamera handig is voor jou!

Wat is een warmtebeeldcamera en voor wie is dit nuttig?

Een warmtebeeldcamera is een speciale camera die naar infraroodstraling kijkt in plaats van zichtbaar licht. Hiermee ziet de camera niet wat de kleur is maar wel de temperatuur. Een warmtebeeldcamera is handig tijdens verschillende werkzaamheden of vrijetijdsbestedingen. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

  • Vaarsport – Detecteer en lokaliseer gevaarlijke objecten in het water.
  • Jacht – Verken terreinen, dieren zoeken in de nacht.
  • Beveiliging – Bekijk de omgeving rondom je huis in de nacht.
  • Klussers en doe-het-zelvers – Het opsporen lekkages, isolatie lekkages, inspecteer elektrische schakelkasten enzovoorts.

Uiteraard kan een warmtecamera ook een leuke gadget zijn. Het nadeel van deze camera’s is dat ze erg prijzig zijn. Een warmtebeeldcamera kost al snel tegen de 2000 euro.FLIR One

FLIR is het merk die als eerst met een warmtebeeldcamera voor de smartphone (FLIR One) op de markt kwam met een betaalbare prijs van 320 euro. Helaas is dit eerste model van FLIR niet meer beschikbaar. Op zich ook niet zo erg omdat deze alleen geproduceerd werd in de vorm van een hoesje voor de iPhone 5. Begin 2017 werd de FLIR One Next Generation (228 euro) geïntroduceerd in de vorm van een opzet-camera waardoor hij geschikt is voor alle iPhones en Android phones. Wel is het dan zo dat je een hoesje met een open onderkant nodig hebt of steeds je hoesje moet verwijderen om de FLIR One te gebruiken.

2 lenzen

De FLIR One Generation bevat twee lenzen zodat het beeld extra contrast krijgt. De ene lens is bedoeld voor thermische foto’s en de andere lens voor normale foto’s. Door de beelden te combineren ontstaat een zeer scherpe warmtebeeld foto.

techbird warmtebeeld camera gadgetAlternatieven?

Momenteel heeft de FLIR One maar één concurrent: Seek Thermal. Deze warmtecamera werkt via hetzelfde opzetsysteem als de FLIR one en is in drie varianten verkrijgbaar. De goedkoopste variant is verkrijgbaar voor 248 euro en de ‘PRO’ variant kost 495 euro. De Seek Thermal maakt geen gebruik van de dubbele camera techniek zoals de FLIR One heeft.

techbird gadgets seek thermal

 

De warmtecamera voor je smartphone is een leuke gadget, maar zonder nuttig doel vinden wij hem net iets te duur. Heb jij een FLIR One of Seek Thermal? Dan zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen met dit product! Laat het ons weten middels een reactie.

(Visited 2.191 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *