videobellen op je telefoon

Videobellen op je telefoon: dit zijn de mogelijkheden

Een paar jaar geleden konden we het ons nog niet voorstellen, bellen met een mobiele telefoon. Maar inmiddels weten we niet meer beter. Sterker nog, tegenwoordig bellen we regelmatig met elkaar terwijl we elkaar ook nog eens kunnen zien. Videobellen is hot, het is superleuk om te doen en de afstand tussen beide bellers wordt bijna letterlijk verkleind door elkaar te zien. Dit zijn een aantal mogelijkheden voor videobellen op je telefoon.

WhatsApp

Veel mensen vragen het zich af, met welke app kun je het best videobellen? Er zijn een aantal universele apps die op bijna elk apparaat werken. Of je nou de nieuwste Samsung Galaxy bij Telfort hebt of met een oude iPhone 4 met sim only rondloopt, videobellen kan altijd. Want wie heeft er nou geen WhatsApp? Bijna iedereen maakt gebruik van de berichtendienst die in eerste instantie vooral bedoeld was om hoge telefoonrekeningen door eindeloze sms-gesprekken tegen te gaan. Maar al snel bleek het ook mogelijk om elkaar te bellen via WhatsApp en inmiddels is daar ook videobellen aan toegevoegd. Klik simpelweg op het cameraatje rechtsboven in een chatgesprek en je videogesprek start.

Messenger

Alle gebruikers van Facebook kennen het wel: de app Messenger. Een app waarmee je je vrienden privé berichten kunt sturen, in feite net als in WhatsApp. Maar ook Messenger biedt tegenwoordig uitgebreidere mogelijkheden. Ook hier kun je bellen met je contactpersoon en inmiddels behoort ook in Messenger videobellen tot de mogelijkheden. Je kunt videobellen met één persoon, maar ook met een hele groep. Extra leuk als je kind z’n eerste stapjes zet of je hond een nieuw kunstje kan natuurlijk.FaceTime

Maak je gebruik van een iPhone, dan ken je vast FaceTime wel. Het icoontje lijkt enorm op dat van WhatsApp en eigenlijk zijn de functionaliteiten tegenwoordig ook niet zo heel veel ander. Je kunt andere gebruikers van een Apple-product bellen en elkaar zo live zien. Overigens werkt dit dus niet alleen op je telefoon, maar op elk Apple-apparaat. Van telefoon naar tablet is dus geen probleem.

Google Duo

Maak je gebruik van een Samsung Galaxy of een andere Android-telefoon, dan is Google Duo wellicht een optie als je geen WhatsApp videobellen of Messenger wilt gebruik. Met Google Duo kun je videobellen met andere gebruikers van Android-telefoons, al blijkt in de praktijk dat mensen niet altijd zitten te wachten op de installatie van wéér een app, terwijl ze met de bestaande apps ook al aardig uit de voeten kunnen.

Houd er wel rekening mee dat de kosten hoog kunnen oplopen als je videobelt over een 4G-verbinding. Je verbruikt namelijk erg veel data per minuut, zeker als je gebruik maakt van Whatsapp videobellen. Zorg er daarom altijd voor dat je gebruik maakt van WiFi als je videobelt.

(Visited 2.233 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *