Techbird selfie drone

De opvolger van de selfiestick: de selfie drone

De selfiestick is één van de meest succesvolle gadgets van de afgelopen jaren en onmisbaar tijdens je vakanties. Het nadeel van de selfiestick is dat je vaak de ‘stick’ zelf in beeld ziet op de selfie. Daarnaast is het gebruik van deze gadget op meerdere plekken verboden, zoals verschillende concertgebouwen, pretparken en voetbalclubs. Vanaf nu is daar een oplossing voor: de selfie drone. Nooit meer de ‘stick’ in beeld, zet zoveel mensen als je maar wilt op de foto en maak veel betere foto’s dan met de frontcamera van je smartphone. In dit artikel vertellen we je alles over de selfie drone!

Wat is een selfie drone?

In 2014 begon de ontwikkeling van de eerste selfie drone door het bedrijf ZeroZero Robotics. Veel andere partijen volgden door het starten van Kickstarter projecten om hen ideale selfie drone te ontwikkelen. De selfie drone is simpel gezegd een drone met gezichtsherkenning die in staat is om stil te hangen in de lucht en een seflie van je te maken. Deze speciale drones zijn zelfs in staat om lichamen te volgen en maken gebruik van videostabilisatie technieken om de beste foto’s en video opnames te maken.

De 3 aanraders

Hieronder bespreken we de drie beste selfie drones van dit moment. Er zijn veel verschillende selfie drones die allemaal verschillen in kwaliteit, grootte en het aantal extra opties. De selfie drones zijn niet goedkoop. We kunnen alvast zeggen dat de prijzen tussen de 330 en 1500 euro liggen.

1. Hover Camera Passport

De Hover Camera Passport is de selfie drone van het bedrijf ZeroZero Robotics en dan ook de eerste selfie drone van de wereld. ZeroZero Robotics heeft een deal met Apple waardoor de gadget alleen op de Apple website te koop is. Voor 599 euro is deze selfie drone van jou! Maar wat maakt de Hover Camera Passport selfie camera nu zo speciaal?

Specificaties

De Hover Camera Passport beschikt over een 13 megapixel camera en is in staat om in 4K te filmen. De drone bestuur je via de app voor je smartphone waarbij de live mee kijkt door de lens van de drone. De drone is in staat om gezichten te herkennen en te volgen met de ‘auto follow-me’ functie. Met een geheugen van maar liefst 32 GB heb genoeg ruimte om oneindig selfies te maken! De Hover drone is een selfie drone met een simpele bediening en stevige, lichte behuizing. Deze drone is daarmee een goede keuze voor de beginner omdat deze (bijna) niet kapot kan.

Behuizing

Ten eerste kan deze drone niet kapot. Door een ultra lichte behuizing van carbon fiber wordt het onmogelijk om de propellers te laten breken. Daarnaast kun je hem eenvoudig uit de lucht pakken. Door het lichte gewicht en kleine formaat is deze drone gemakkelijk mee te nemen in je rugzak.

Besturing

Het besturen van deze drone is erg simpel. Tik op de aan-uitknop, laat de drone los en zie hoe hij in de lucht blijft hangen.

Voordelen

 • Uniek en veilig design
 • Kan door iedereen eenvoudig bestuurd worden
 • Goede camera voor de prijs

Nadelen

 • Zeer klein bereik (20 meter)
 • Matige foto stabilisatie
 • Vliegtijd van 7 minuten op volle accu
Hover Camera Passport Selfie Drone
Bron: Dronelife

2. Dobby Selfie Drone

De Dobby Selfie Drone van het bedrijf Zerotech is een kleine drone met uitklapbare poten. Dobby is te koop voor 330 euro. Ten opzichte van de Hover Camera Passport heeft Dobby een bereik van 100 meter.

Specificaties

De Dobby Selfie Drone beschikt over een 13 megapixel camera en kan net als de Hover Camera Passport filmen in 4K. Je bestuurt de drone via de app voor je smartphone waarbij met de live beelden precies kunt zien wat je filmt. De drone beschikt over een geheugen van 16 GB en de opgeslagen beelden kun je direct terugzien op je smartphone. Ook over het design is nagedacht. De poten van de drone zijn inklapbaar waardoor deze eenvoudig in je tas past.

Besturing

Dobby is gemakkelijk via de bijbehorende app te bedienen. Houd de Dobby op je hand, geef als commando: “Dobby go” en voilà; de drone vliegt! Je kunt hem ook handmatig laten opstijgen maar dat is natuurlijk minder leuk.

Camera opties

De app van Dobby heeft uitgebreide opties voor de camera. Stel een timer in voor je selfies, gebruik de burst functie en deel de gemaakt foto’s direct op social media. Daarnaast heeft Dobby een speciale functie waarbij de drone naar ingestelde afstanden vliegt terwijl hij jou filmt.

Voordelen

 • Eenvoudig te vervoeren door klein en opklapbaar design
 • Makkelijke besturing en veel opties voor zowel beginnende als gevorderde bestuurders
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Volgt automatisch wanneer je beweegt

Nadelen

 • Beeldstabilisatie is matig
 • Geen obstakel ontwijkingssysteem (niet handig wanneer de drone jou volgt)
 • Vliegtijd van 10 minuten met volle accu
Dobby Selfie Drone
Bron: Gottadrone

3. DJI Mavic Pro

De Mavic Pro van DJI is één van de meest interessante selfie drones. Ten opzichte van de Hover Camera Passport en de Dobby Selfie Drone, is het formaat van Mavic Pro een stuk groter. Als we naar de specificaties en mogelijkheden kijken, is de Mavic Pro weer extreem klein. Deze drone zit qua prestaties een klasse hoger dan de Dobby en Hover Camera. De Mavic Pro is te koop voor 1500 euro.

Specificaties

De Mavic Pro kan tot 27 minuten lang vliegen, met een goede camerastabilisator en een 12 megapixel camera is hij in staat om prachtige 4K video’s te maken. Met een mooi inklapsysteem blijven de poten en propellers veilig.

Besturing

De Mavic Pro wordt geleverd met een controller. Je kunt de drone met de controller, je smartphone bedienen of met beide tegelijkertijd bedienen. Via een kliksysteem bevestig je een smartphone of kleine tablet aan de controller vast. De controller heeft de standaard joysticks om de drone te laten vliegen. Daarnaast beschikt de controller over knoppen om te filmen en fotograferen, een knop om de camera te draaien en de belangrijkste: de ‘return-to-home knop’. Met één klik vliegt de Mavic terug naar de plek waar hij opsteeg!

Obstakels ontwijken

Met onder andere 2 kompassen, 2 GPS-systemen, 2 camera’s speciaal voor het ‘visual positioning system’ en meer dan 20 sensoren weet de Maveric Pro precies waar hij vliegt en waar hij voor moet ontwijken.

Voordelen

 • Licht gewicht en handig opklapbaar ontwerp
 • Zeer goed systeem om objecten te ontwijken
 • Groot bereik van 7 kilometer
 • Vliegtijd van 27 minuten op volle accu

Nadelen

 • Hoge prijs ten opzichte van zijn concurrenten
 • Erg kleine pootjes zorgen voor een moeilijkere landing op zachte oppervlaktes
Mavic Pro selfie drone
Bron: Custom Drone

Wil jij binnenkort een selfie drone aanschaffen of heb je er al één? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het ons weten in de reacties!

(Visited 444 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *