iphone besturingssysteem ios 12

Dit kun je verwachten van de nieuwe besturingsupdate Apple IOS 12

Op 4 juni werd de nieuwe update aangekondigd en de verwachting is dat die in september beschikbaar is, hoogstwaarschijnlijk woensdag 15 september wanneer Apple zijn event iPhone 2018 keynote houdt. Wel zijn er al IOS 12 bèta’s beschikbaar gesteld. Conclusie: flinke verbeteringen en nieuwe functies.  In dit artikel zetten ze voor je op een rij.

Snelheid verbetering

Apple heeft zich flink gefocust op prestaties. Ze beweren dat het opstarten van de camera tot 70% sneller gaat, applicaties starten  twee keer zo snel op en het toetsenbord weergave neemt toe met 50%. Ook aan de oude toestellen heeft Apple gedacht. Normaal gezien worden oude toestellen bij het downloaden van een grote update een stuk trager omdat de processor en accu van die toestellen het niet aankunnen. Gebruikers met een oude iPhone of iPad kunnen opgelucht ademhalen. Met de nieuwe update werken ook deze toestellen en stuk sneller.

Schermtijd

Met de nieuwe IOS 12 update van Apple is het straks mogelijk om inzicht te krijgen in het gebruik van je apparaten. Je krijgt hierbij inzicht hoeveel tijd je aan je toestel besteedt en van welke apps je het meest gebruik maakt. Daarnaast kun je ook een limiet instellen voor het gebruik van één bepaalde app. Dit is uitermate handig voor ouders met kinderen of om je Netflix verslaving een halt toe te roepen.

Notificaties in groepen indelen

Berichtweergaves worden met de nieuwe update gegroepeerd. Zo worden bijvoorbeeld WhatsApp meldingen per groep of contact weergegeven die je kunt uitvouwen in plaats van alles onder elkaar. Dit zorgt voor een beter inzicht in je notificaties. Krijg je van één applicatie te veel meldingen dan kun je die direct in het berichtencentrum uitzetten.

Memoji

Met Animoji doen 3D geanimeerde emoji’s jouw gezichtsuitdrukkingen na. Naast dat er nieuwe Animoji’s zijn toegevoegd kun je ook je eigen Animoji maken, dit wordt een memoji genoemd. Je kunt hem volledig  personaliseren en de Memoji kan net als een Animoji jouw gezichtsuitdrukkingen nabootsen. Deze functie is alleen van toepassing bij de Iphone X.

Facetime groepsgesprek

Applegebruikers onderling hoeven geen gebruik meer te maken van apps zoals Houseparty of Skype. Apple maakt het met de nieuwe IOS 12 update namelijk mogelijk om met tot wel 32 mensen tegelijk te videobellen. Elke deelnemer krijgt in het gesprek een eigen tegel die groter wordt wanneer  hij of zij aan het woord is. Daarnaast is het ook mogelijk om  aan te geven welke deelnemer je altijd in beeld wilt hebben. Voor de iPhone X-gebruikers is het ook mogelijk om hun hoofd te veranderen in een Anomoji of zelfgemaakte Memoji voor een grappig effect.

Augmentedreality

Tijdens de keynote van 2017 werd ARKIT geïntroduceerd: het augmented reality-platorm van Apple. Met de nieuwe update biedt dit nog meer mogelijkheden. Ontwikkelaars kunnen met het verbeterde framework AR-ervaringen levensecht maken. Daarnaast kunnen ervaringen met meerdere mensen tegelijk gedeeld worden. Iedereen kan tegelijk hetzelfde AR-object zien. Hiermee maak je het spelen van mulit-player games mogelijk.

Meet app

Apple introduceert met de nieuwe update een nieuwe app genaamd ‘measure’ waarmee er de mogelijkheid is om objecten te meten met je camera. De hoogte, breedte en lengte worden gemeten wanneer je op het scherm het object aantikt. Apple beweert zelf dat het tot 1 cm nauwkeurig meet, dus het wordt afwachten hoe de gebruikers dit in de praktijk ervaren.

Je kunt de update alleen downloaden op je telefoon vanaf de iphone 5s. Is de update niet voor jouw beschikbaar en wil je een nieuwe iphone kopen? Lees ook onze blog over dingen die je kunt doen met je oude iphone.

(Visited 275 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *