De 5 beste nieuwe games van 2019

We bevinden ons nu in de laatste drie maanden van het huidige jaar, en het is een goed jaar geweest voor video game fans. Het jaar begon sterk met een remake van Resident Evil 2 en de lang opgewachte Disney en Square cross-over Kingdom Hearts 3. Battle royale sensatie Apex Legends volgde kort daarop en gaf Fortnite eindelijk dat beetje concurrentie dat nodig was, terwijl Nintendo zijn eigen twist aan het battle royale genre gaf met Tetris 99. Het jaar begon sterk, gaat nog steeds sterk met recent uitgekomen FIFA 20, en zal alleen nog maar beter worden. Hoe precies? Dat zie je in deze top 5 beste nieuwe PS4, Xbox One, PC, en Nintendo Switch games van 2019.

Nieuwe Call of Duty 2019: Call of Duty: Modern Warfare

Platforms: Playstation 4, Xbox One, Windows PC
Releasedatum: 25 oktober 2019

 

Call of Duty is weer terug van weggeweest met het allernieuwste deel in de immens populaire franchise van Activision. In dit deel gaat Call of Duty eindelijk terug naar zijn roots, waar de laatste delen zich veelal afspeelden in een futuristische setting, is Modern Warfare een reboot van Call of Duty 4: Modern Warfare dat in 2007 uitkwam. Dat betekent dus weer lekker knallen in een hedendaagse setting, iets waar fans van de serie al jaren om vragen.

In Call of Duty: Modern Warfare zit een single-player campagne en multiplayer spelmodus als vanouds. Dit keer wilt Infinity Ward, de ontwikkelaar van het spel, zich meer focussen op realisme en tactisch gebaseerde morele keuzes, spelers zullen bijvoorbeeld snel moeten keuzes moeten maken en bedreigingen identificeren. Dit om het verhaal wat meer impact te geven. De multiplayer kent ook een aantal vernieuwingen zoals een nieuwe spelmodus waarin 100 spelers tegelijk kunnen deelnemen. Voor de eerste keer in de historie van deze iconische spelreeks zal het spel cross-platform multiplayer ondersteunen. Dit betekent dus dat je gewoon samen kan spelen met je vrienden, ook al spelen ze op een ander platform. 

Nieuwe PS4 game: Death Stranding

Platforms: Playstation 4
Releasedatum: 8 november 2019

Na vier jaar is hij dan eindelijk terug om met zijn geniale en mysterieuze verhaallijnen iedere video game fan nogmaals te verbazen. Het gaat natuurlijk om niemand anders dan Hideo Kojima, de grondlegger van de Metal Gear Solid serie en ontwikkelaar van P.T., de meest angstaanjagende demo ooit. Na een turbulente periode waarin hij wegging bij Bandai Namco, op zoek ging naar ondersteuning en een nieuwe engine, en dat vond bij Sony en Nederlands trots: Guerilla Games, is het dan eindelijk bijna tijd voor Death Stranding.

Death Stranding is een nieuwe aktie game ontwikkeld door Kojima Productions waarin je in de huid kruipt van Sam Bridges (gespeeld door Norman Reedus, ook wel bekend als Daryl van The Walking Dead). De details van het verhaal van het spel zijn schaars, en zelfs Kojima weet niet echt hoe hij het moet omschrijven, maar toch kunnen wij je wel een idee geven. Als Sam Bridges zal je, jezelf begeven in een open wereld waar jouw doel is om geïsoleerde steden en een gefragmenteerde maatschappij weer te binden, je creëert ‘strands’. Los van Norman Reedus is de cast van het spel gevuld met bekende namen zoals: Mads Mikkelsen, Tommie Earl Jenkins, Léa Seydoux, en Guillermo Del Toro. Deze nieuwe PS4 game is zeker een aanrader!

Nieuwe Nintendo Switch game: Pokémon Sword en Pokémon Shield

Platforms: Nintendo Switch
Releasedatum: 15 november 2019

Waar Nintendo en Game Freak vorig jaar nog Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee uitbrachten, is het nu dan bijna tijd voor de achtste generatie Pokémon want de nieuwe Switch game Pokémon Sword en Shield komen over ongeveer een maand uit op de Nintendo Switch.

Pokémon Sword en Shield wordt al lang opgewacht door fans, en dat is niet zonder reden, want het is het allereerste mainline Pokémon spel dat zal uitkomen op een home console. In Pokémon Sword en Shield zal je met je personage toetreden in de regio van Galar, een nieuwe regio in het Pokémon universum dat gebaseerd is op het Verenigd Koninkrijk. In de Galar regio zal je veel nieuwe soorten Pokémon tegenkomen, die je zal kunnen vangen en waarmee je kan vechten om zo de winnaar van de Galar Pokémon league kan worden. Pokémon Sword en Shield brengt wat nieuwe features met zich mee, zoals Dynamaxing en Gigantamaxing, een feature waarmee jouw pokémon groeit tot een gigantische grootte tijdens een gevecht. Daarbij zijn er ook nog nieuwe Galarian forms van Pokémon, wat nieuwe variaties op bestaande pokémon zijn. Helaas hebben ze ook wat dingen uit het spel gehaald helaas, je zal bijvoorbeeld niet alle 807 Pokémon van de vorige generaties kunnen vangen. Door tijdgebrek heeft Gamefreak besloten een deel van deze Pokémon uit het spel te laten, alsnog zijn Nintendo Switch Pokémon Sword en Shield musthaves voor iedereen die nieuwe Nintendo Switch games zoekt.

Nieuwe Star Wars game: Star Wars Jedi: Fallen Order

Platforms: PS4, Xbox One, Windows PC
Releasedatum: 15 november 2019

Het leek een tijdje alsof we voor een lange tijd geen single-player Star Wars games meer zouden zien, maar toch heeft EA zich bedacht en naast Star Wars Battlefront 1 en 2, zullen we dus ook binnenkort Star Wars Jedi: Fallen Order kunnen verwelkomen.

Star Wars Jedi: Fallen Order is een nieuw aktie-avontuur spel dat zich afspeelt in het Star Wars universum kort na de film Star Wars Episode III – Revenge of the Sith. Het verhaal zal canon zijn, wat betekent dat het als officieel deel van de gehele Star Wars verhaallijn wordt gezien. In het spel neem jij de controle over Cal Kestis, een Jedi Padawan die is ontsnapt van Order 66 en nu voortvluchtig is. Cal wordt achtervolgd door de ‘Second Sister’, een inquisiteur getraind door Darth Vader, met als doel om de overgebleven Jedi Knights te vermoorden. In dit spel zal je vele iconische planeten bezoeken bekend uit de films, zoals Kashyyyk, de planeet bekend om zijn wookies zoals Chewbacca. Los van bestaande planeten en karakters, zullen er ook nieuwe planeten en karakters zijn die je voor het eerst zal ontmoeten in deze nieuwe game.

Nieuw Shenmue vervolg: Shenmue III

Platforms: PS4, Windows PC
Releasedatum: 19 november 2019

De cult-classic Shenmue is terug van weggeweest! Na een succesvolle kickstarter campagne een paar jaar geleden had bedenker Yu Suzuki eindelijk genoeg geld om de Shenmue saga voort te zetten. Shenmue III is een direct vervolg op Shenmue II, het spel dat in 2001 uitkwam voor de Sega Dreamcast.

Shenmue III speelt zich af in 1987, direct na de gebeurtenissen van Shenmue II. Tiener Ryo Hazuki heeft zijn weg gemaakt van Yokosuka, Japan naar de bergen van Guilin in China, nog steeds op zoek naar de moordenaar van zijn vader, Lan Di. Ryo ontmoet een meisje, Ling Shenhua, waarmee hij samen op avontuur gaan om hun gedeelde lot te ontdekken. Dit spel is single-player en zeer verhaalgedreven. Het is niet perfect voor iedereen, maar veel mensen kijken er al jaren naar uit en als je het eerste en tweede deel hebt gespeeld, zou ik zeker een oogje in het zeil houden voor deze nieuwe game in 2019.

Wat denk jij?

Staan er wat games op deze lijst waar jij zelf ook in geïnteresseerd bent? Had jij misschien een aantal andere games op deze lijst verwacht of liever gezien? Laat het ons weten in de reacties en deel je liefde voor jouw meest geanticipeerde games die nog moeten uitkomen in 2019.

(Visited 520 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *