een powerbank kopen

Een powerbank kopen; waar moet je op letten?

Je bent altijd in de weer met je telefoon. Is het niet om het wel en wee van bekenden op social media bij te houden, dan is het wel om iets op Google te zoeken of je route uit te stippelen. Tegenwoordig zijn de accu's van onze smartphones veel sterker dan vroeger. Maar omdat de toepassingen van onze toestellen ook veel uitgebreider zijn, gaat de accu alsnog vrij snel leeg. Hoe vervelend is het dan ook als je accu net leeg is wanneer je je toestel nodig hebt en er geen oplaadpunt in de buurt is? Een powerbank voorkomt dit probleem. Het is het best te omschrijven als een externe accu of een reserve accu. Deze laad je thuis op en vervolgens kun je waar je maar wilt je toestel eraan verbinden om op te laden. Het is niet alleen geschikt voor het opladen van je smartphone, ook apparaten zoals een laptop en een tablet krijgen er weer een volle accu door.

Powerbank voor de iPhone

Ga je een powerbank voor iPhone kopen, dan is het belangrijk om te kijken of je toestel deze ondersteunt. Zeker iPhone wil nog wel eens niet samenwerken met powerbanks die niet van Apple zijn. Gelukkig is de iPhone een populair merk en zal er voldoende keuze zijn. Let dan ook altijd goed op de specificaties voordat je deze externe accu in je winkelmandje stopt.

Een powerbank op zonne-energie

Ben je lang onderweg en heb je al eens je accu gebruikt voor het opladen van je tablet of smartphone, dan bestaat de kans dat ook deze leeg is. Als je geen stopcontact in de buurt hebt, zal ook dit apparaat je niet kunnen helpen. Een powerbank op zonne-energie maakt gebruik van de kracht van de zon. Deze variant is bijzonder geschikt wanneer je geen mogelijkheid hebt om de powerbank aan de stroom te hangen. De zon zorgt ervoor dat je apparatuur uiteindelijk weer klaar voor gebruik is.

Powerbank met meerdere aansluitingen

Welke powerbank kopen het meest slim is, hangt niet alleen af van waar je deze voor gebruikt. Sommige modellen bieden je de mogelijkheid om niet een, maar soms tot wel vier apparaten tegelijkertijd op te laden. In dit soort gevallen wordt er nogal wat van het toestel verwacht. Hier geldt dan ook hoe meer je tegelijk oplaadt, hoe hoger het aantal mAh dient te zijn waarover de oplaadbank dient te beschikken.

Waar verder op letten?

Alles werkt … Niets is minder waar. Naast het feit dat je dit apparaat in verschillende vormen, kleuren en maten koopt, is ook de kracht van de powerbank van belang. De kracht wordt uitgedrukt in mAh. Hoe snel een apparaat wordt opgeladen en hoe vaak je de powerbank kunt gebruiken zonder deze op te laden, is afhankelijk van het aantal mAh. Voor het opladen van een smartphone heb je minimaal 2600 mAh nodig. Een tablet zal meer mAh vragen, zeker als je de accu weer vol wilt krijgen. Met 5000 mAh zal je wel even vooruit kunnen, maar een lege accu weer vol krijgen, vraagt toch om minimaal 7000 mAh. Voor het opladen van een laptop moet je toch wel heel wat meer in huis halen. Er zijn uiteraard diverse uitvoeringen hiervoor geschikt, deze hebben minimaal 12.000 mAh. De rest kun je beter links laten liggen.

(Visited 203 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *