tips voor voorbereid op vakantie te gaan

4 handige apps voor op vakantie

De zon schijnt, de dagen zijn lang en de terrassen zitten zo vol als dat de coronamaatregelen toelaten: het is zomer. Dikke kans dat je een vakantie in de agenda hebt staan, ondanks dat die er wellicht iets anders uit gaat zien dan verwacht. Deze vier handige apps voor op reis mogen niet op je smartphone ontbreken.

  1. Withlocals

Wie weten uiteindelijk het beste waar je moet zijn op een plek? Juist: de locals. De Withlocals app speelt daar handig op in. Een tour van een reisgids is leuk, maar een tour van een gepassioneerde local is misschien nog wel leuker. Bovendien kun je voor een geheel gepersonaliseerde tour gaan, die helemaal op jouw wensen voor de trip aansluit. Zo kun je aangeven dat je graag alle plaatselijke culinaire hoogstandjes wilt proeven, de toeristische hotspots in een sneltreinvaart wilt bezoeken of juist liever de echte verborgen pareltjes ontdekt.

  1. ME

Bij onbekende vakantiebestemmingen is een kaartenapp broodnodig, mocht je niet hopeloos willen verdwalen. De meeste mensen hebben Google Maps of Apple Maps al standaard op hun smartphone, maar het kan zeker handig zijn om daar nog een app naast te hebben: MAPS. ME. Een groot voordeel van deze gratis app is dat je de kaart van de plek waar je naartoe gaat kunt downloaden en vervolgens offline kunt gebruiken. Je hoeft dus niet langer kostbare mb’s te verspillen elke keer dat je een route opzoekt. Buiten de Europese Unie kan datagebruik bovendien flink in de kosten lopen. Je moet er natuurlijk wel vooraf voor zorgen dat je de kaarten alvast thuis op wifi downloadt.

  1. Guides by Lonely Planet

Lonely Planet is een gerenommeerd adres voor reisadvies. De app van de welbekende reisgids vertelt jou alles wat je moet weten over een bepaalde plek. Niet alleen biedt de app een omschrijving van stad, maar het geeft je ook tips waar je moet zijn en andere dingen die handig zijn om te weten, zoals hoeveel fooi je in een restaurant geeft.  De informatie komt zowel van locals als van doorgewinterde reizigers. Ook bij Guides by Lonely Planet kun je kaarten offline opslaan, wat het een hele complete app voor op reis maakt. De app is gratis, wel zijn er enkele functionaliteiten waarvoor je moet betalen. Voor in-app aankopen is het meestal wel zo handig als je een creditcard hebt.

  1. TripAdvisor

Als je nog nooit eerder op je bestemming bent geweest, is het altijd even zoeken waar nu de beste restaurants en bars zijn en welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn. Zeker in een grote stad zie je met alle opties ongetwijfeld door de bomen het bos niet meer. Het zou natuurlijk zonde als je daarom maar het eerste beste restaurant binnenstapt en een echte hotspot misloopt. De app van TripAdvisor biedt uitkomst. Je ziet daar namelijk in één oogopslag wat de best beoordeelde horecagelegenheden en bezienswaardigheden zijn. Je kunt zelfs alvast reserveren via de app.

(Visited 257 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *