(her)gebruik je oude iPhone

Nieuwe iPhone? Dit kun je doen met je oude iPhone

Heb jij ze ook al gehoord? De geruchten dat er binnenkort weer een nieuwe iPhone aankomt? Het internet wordt helemaal gek! De opvolger van de iPhone X zou rond september moeten verschijnen. Als jij dit nieuwste Apple oogappeltje wilt hebben, dan is de kans groot dat jouw oude iPhone in de la verdwijnt. Zonde, want een oude smartphone kun je namelijk prima (her)gebruiken. Met onderstaande tips geef jij je oude iPhone een tweede leven!

Gebruik je oude iPhone als beveiligingscamera

Kan de beveiliging bij jou thuis wel een upgrade gebruiken? Je kunt je oude iPhone hergebruiken als beveiligingscamera. Super handig! Een goede camera en een internetverbinding is het enige wat je hiervoor nodig hebt. Je oude iPhone heeft het allebei, en is dus perfect te gebruiken als beveiligingscamera. De wat nieuwere oude iPhones, zoals de iPhone 6, hebben namelijk goede 8-megapixelcamera’s waarmee je duidelijk ziet wat er allemaal om je huis gebeurt. Oók als je niet thuis bent. Voor de papa’s en mama’s is er bovendien nog een andere mooie functie: de oude iPhone hergebruiken als babyfooncamera!

Zo stel je een iPhone in als beveiligingscamera

Om te beginnen heb je een oude iPhone nodig. Deze moet verbonden zijn met internet en de app Manything (of een soortgelijke andere app) hebben. Pak ook je nieuwe iPhone erbij, want die heb je ook nodig.

Zo stel je de app in:

 • Download de app op je oude iPhone;
 • kies Recorder;
 • download de app op je nieuwe iPhone;
 • kies Viewer;
 • je oude iPhone is nu een beveiligingscamera!

Je kunt nu de omgeving op afstand in de gaten houden!Gebruik je oude iPhone als e-reader

Is het scherm van je oude smartphone nog helemaal in orde? Dan kun je je telefoon ook goed als e-reader gebruiken. Ook op een telefoon kun je namelijk e-boeken lezen en dat scheelt weer het kopen van een speciale e-reader. De iPhone 7 van Apple heeft een 4,7-inch scherm en dat is groot genoeg om er lekker op te kunnen lezen. Wil je niet gestoord worden? Verbreek dan de wifi-verbinding van de oude smartphone en haal de simkaart eruit. Tijd om te genieten van ongestoord leesplezier!

Zo zet je E-books op je oude iPhone

Je kunt op verschillende manieren e-boeken op je oude iPhone zetten. Dit kun je handmatig doen via de Boeken-app; deze staat standaard op elke iPhone. Verbind je telefoon met een kabel aan je computer en zet de boeken vanaf daar naar je oude iPhone. Maar je kunt de e-boeken ook via internet op je oude iPhone zetten. Bijvoorbeeld via bol.com en Amazon. Ook kun je boeken lenen; bijvoorbeeld via onlinebibliotheek.nl.

Gebruik je oude iPhone als wekker

Heb je een strikte no cellphone policy in de slaapkamer? Dan kun je maar beter je gloednieuwe iPhone niet als wekker gebruiken. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig! Gebruik gewoon je oude telefoon als wekker. Voor een ongestoorde nachtrust haal je er gewoon de simkaart uit. De wekker-app die standaard op de iPhone staat heeft aardig wat keuze. Zo kun je niet alleen een wekker instellen, maar ook je ‘bedtijd’ instellen en aangeven hoeveel uur je wilt slapen. Wanneer het tijd is om te gaan slapen, krijg je een melding. Met deze functie heeft de telefoon ook rustig opbouwende wekkergeluiden, zodat je langzaam en uitgerust wakker wordt.Gebruik je oude iPhone als spelletjescomputer

Vinden je kinderen het fantastisch om spelletjes op je telefoon te spelen, maar zie jij het al helemaal voor je dat er duizend barsten in je nieuwe iPhone scherm komen? Dan is je oude iPhone een ideale spelletjescomputer voor je kinderen. Wij zetten een aantal leuke spelletjes voor je kids op een rijtje:

 • Zappelin-app: de leukste cartoons en kinderseries kijken;
 • Fruit Ninja: supersnel digitaal fruit snijden;
 • Lego Kids: op avontuur met je favoriet Lego-personages;
 • Pokémon Go: actief op stap om alle Pokémon te vangen.

Gebruik je oude iPhone als reismaatje

Als je op vakantie gaat, kan het erg spannend zijn om je spiksplinternieuwe iPhone mee te nemen. Ook dan biedt je oude telefoon uitkomst! Neem gewoon deze mee op vakantie. De camera van een oude iPhone is namelijk nog prima in staat om vakantiefoto’s en video’s te maken. De iPhone 6 bijvoorbeeld heeft een 8 megapixelcamera met TrueTone-flitser aan de achterzijde. De flitser zorgt ervoor dat kleuren levensecht naar voren komen. Ook kun je met de iPhone 6 in Full HD filmen, voor de beste filmpjes tijdens je safari in de Balinese jungle.

Verkoop of recycle je oude iPhone

Gebruik je jouw oude iPhone écht niet meer? Dan kun je ‘m beter wegdoen. Dat kan op verschillende manieren.

iPhone recyclen

Wat je ook met je oude iPhone doet, gooi ‘m niet bij het grofvuil. In je oude, onbruikbare telefoon zitten namelijk ontzettend veel onderdelen van waarde. Denk bijvoorbeeld aan zilver, goud en koper. In plaats van je oude telefoon weggooien kun je beter je telefoon recyclen. En het mooie is: je krijgt hier vaak een leuk bedrag voor terug. Apple heeft hier op zijn website het eigen GiveBack-initiatief voor. Maar je kunt je oude telefoon ook aan een goed doel schenken, zoals Stichting AAP, Unicef of ReCell. Zij recyclen hem dan en met de opbrengst steun je de organisatie.

iPhone verkopen of inruilen

Is je iPhone nog in goede staat? Dan kun je hem natuurlijk ook verkopen. Meest voor de hand liggend is via marktplaats of aan vrienden of familie. Ze hoeven dan alleen een Sim Only abonnement af te sluiten et voilà: je oude iPhone heeft een nieuw leven. Let op: als je je telefoon verkoopt is het wel van belang om ervoor te zorgen dat deze helemaal leeg is en is teruggezet naar fabrieksinstellingen.

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Met deze stappen zet je je oude iPhone terug naar de fabrieksinstellingen:

 • Ga naar het Instellingenmenu;
 • kies Algemeen;
 • kies Stel opnieuw in;
 • kies nu voor Wis alle inhoud en instellingen;
 • voer je wachtwoord in om te accepteren;
 • en je telefoon is weer helemaal opgeschoond!Blijf op de hoogte van de nieuwe iPhone

Nu je weet wat je met je oude iPhone kunt doen, ga jij natuurlijk voor die nieuwste smartphone van Apple. Wie weet verschijnt de nieuwste iPhone al eerder dan je denkt… Wil je op de hoogte gehouden van het laatste iPhone nieuws? Laat dan je e-mailadres achter op de pagina van KPN.

(Visited 1.132 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

3 reacties

 1. Het is toch ontzettend jammer om je oude iPhone weg te gooien terwijl je anderen hier gelukkig mee kunt maken. Misschien is de batterij niet meer zo krachtig maar hiervoor zijn handige powerbanks beschikbaar. Gooi je oude iPhone dus nooit weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *