drone vliegen

7 tips om veilig te vliegen met je drone

Het vliegen met drones wordt steeds populairder. Echter is het vliegen van een drone niet bepaald makkelijk en moet je dit eerst onder de knie krijgen. Daarom lees je hier een aantal tips die jij kunt gebruiken om veilig te vliegen met een drone. Volg een drone opleiding of vlieg alleen op het juiste moment, je leest hier ons advies om veilig met je drone te vliegen.

1: Dag en nacht

Om veilig te kunnen vliegen met je drone, moet je natuurlijk wel kunnen zien waar je vliegt. Vlieg daarom alleen wanneer er genoeg daglicht is. Zodra het begint te schemeren is het verstandig om een eind de maken aan de vlucht van je drone.

2: De juiste hoogte

Drones kunnen behoorlijk hoog gaan. Hoe aantrekkelijk dit ook klinkt, wordt het ten strengste afgeraden om hoger dan 120 meter te vliegen. Je loop hiermee het risico dat je de drone uit het oog verliest.

3: Vermijd mensenmenigten

Het vliegen van een drone waar er veel mensen aanwezig zijn, is uiteraard allesbehalve veilig. Vlieg daarom met je drone op een rustige plek en vermijd mensenmenigten.

4: Gevaren

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat je met jouw drone niet boven auto- en waterwegen gaat vliegen. Daarnaast zijn beboste gebieden ook geen geschikte plek om te vliegen met een drone. Probeer deze plekken dus te vermijden.

5: Ogen op de drone

Houdt ten alle tijden je ogen op de drone, wanneer deze zich in de lucht bevindt. Wanneer je je ogen om wat voor reden dan ook van de drone haalt, zorg er dan eerst voor dat de drone veilig op de grond staat.

6: Wees verstandig

Gebruik je verstand en probeer geen gevaarlijke dingen uit met je drone. Lees daarom goed de handleiding en houdt je aan de adviezen die daarin gegeven worden. Wees tijdens het vliegen verstandig zodat je met plezier op een veilige manier kan genieten van je drone.

7: Drone les

Volg een drone opleiding, om er zeker van te zijn dat je veilig met een drone kunt vliegen. Tijden de opleiding leer je hoe je verstandig en op een leuke manier kunt vliegen met een drone. Zo kun je via EUdronebewijs.nl eenvoudig online een drone cursus volgen en behaal je met een aantal dagen een geldig drone certificaat waarmee je in heel Europa kunt vliegen.

(Visited 103 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *