smartwatch

De smartwatch: slim, modern & stijlvol

Inmiddels is de smartwatch een welbekend begrip geworden maar weet lang niet iedereen hoeveel keuzemogelijkheden er eigenlijk zijn. Een smartwatch is niet zomaar een horloge waarop je kan zien hoe laat het is maar heeft veel meer te bieden. Eigenlijk is de smartwatch het verlengstuk van je smartphone en daarnaast ook een stijlvol item om je pols.

Technische functies

Een smartwatch heeft veel functies en eigenschappen die jouw normale horloge je niet kan bieden. Zo beschikt een smartwatch over een gps-functie die bijvoorbeeld in kaart kan brengen welke afstanden je hebt gelopen en hoe lang je hierover hebt gedaan. Doordat je de smartwatch kan koppelen met je smartphone kan je deze gegevens ook via een app terugvinden in je smartphone. Deze functie is dus ideaal voor als je gaat hardlopen.  Daarnaast beschikt een smartwatch ook over een hartslagmeter. Via de hartslagmeter krijg je inzicht in jouw hartritme tijdens al je bezigheden. Als je gaat sporten krijg je buiten inzicht in je hartslag ook informatie over de staat van je conditie. Op die manier kan je trainingen goed afstemmen op je conditie om deze vervolgens weer te verbeteren. Ook is de smartwatch in staat om inkomende berichten op je horloge binnen te laten komen als deze is verbonden met je smartwatch. Hierbij kan je denken aan mailtjes, WhatsApp berichten maar ook telefoontjes en berichten van Instagram, Facebook en Buienradar. Ideaal dus als je even niet zo gauw bij je smartphone kan en even snel wil kijken welke berichten je binnenkrijgt.

Mocht je beschikken over een bluetooth headset dan kan je ook muziek luisteren via je smartwatch. Hierbij moet je wel eerst de muziek van je smartphone overzetten op je smartwatch.

Tot slot is contactloos betalen een ideale functie die nu ook via de smartwatch gebruikt kan worden. Het kon al een tijdje via de smartphone en nu dus ook via de smartwatch! Ideaal om snel te kunnen betalen.

Stijlvol

Nu je meer weet over de functies van een smartwatch luidt de vraag alleen nog welke je moet aanschaffen? Ondanks dat je een bepaald model misschien het stijlvolst vindt is het belangrijk om eerst te kijken of deze smartwatch kan verbinden met jouw smartphone. Niet elke smartwatch kan namelijk verbinding maken met bepaalde smartphones. Als je dit weet kan je vanaf dat moment prijs, kwaliteit en uitstraling gaan vergelijken en zoeken op functies die jij graag in je smartwatch wil terugzien. Tegenwoordig hebben veel (bekende) horlogemerken ook stijlvolle smartwatches. Als je bijvoorbeeld een Fossil of een Michael Kors Horloge wil dan zijn deze er ook in een smartwatch variant. Deze horloges hebben de uitstraling van een ‘normaal’ horloge maar dienen ook als smartwatch.

 

 

 

(Visited 233 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *