Managed Services

Managed Services voor een veilig bedrijf

Misschien heb jij wel eens hebt gehoord van Managed Services. Dit klinkt ingewikkeld, maar is extreem belangrijk voor jouw onderneming. Het is daarom van belang dat jij weet wat het betekent. Wat zijn die Managed Services eigenlijk? En welke diensten kunnen worden verleend? En tot slot, wat is precies de functie van een Managed Service Provider (MSP)? In dit artikel leggen we uit wat er allemaal komt kijken wanneer je gebruik gaat maken van Managed Services. Zo houd jij jouw bedrijf tiptop in orde en kom je niet voor verassingen te staan.

Managed Services, wat zijn dat?

Binnen bedrijven wordt veel met verschillende online systemen gewerkt. Eigenlijk kunnen we niet meer zonder. Er zijn talloze aspecten wanneer we het hebben over het gebruik van computers en IT voor jouw bedrijf. Als bedrijf wil je natuurlijk dat dit allemaal goed loopt. Gelukkig zijn er bedrijven die dit voor jou of jouw bedrijf kunnen waarmaken. Managed Services is eigenlijk simpelweg het laten beheren van jouw systemen door een gespecialiseerd bedrijf

Een MSP’er

Managed Services worden uitgevoerd door een IT-serviceprovider die jouw systemen en netwerken beheerd. Er zijn talloze voorbeelden te bedenken waar iemand allemaal toezicht op zou kunnen hebben. We geven je een aantal voorbeelden waar een MSP’er (Managed Service Provider) zich op focust. Denk hierbij aan het onderhouden van netwerken en servers, software en technologie-infrastructuren, gegevensback-upsystemen, algemene netwerkbeveiliging en risicobeheer. Door het beheer van deze systemen uit te besteden aan Managed Services, ook wel Managed IT-services genoemd, krijg je 24-uurs monitoring en ondersteuning. Hierdoor bespaar je hoop kosten aan degene die hiervoor verantwoordelijk is binnen jouw onderneming.

Lees hier het artikel: 4 Maatregelen om je data security op orde te krijgen.

De voordelen van Managed Services

Managed Services helpt jouw bedrijf te verbeteren. Je bespaart geld door het algemeen beheer en de controletaken over te dragen aan een specialistenbedrijf. Dit team heeft de kwaliteiten zich te focussen op wat het beste is voor jouw bedrijf. Je kunt het volledig overlaten, waardoor je er zelf geen tijd aan hoeft te besteden. Aangezien het voor jouw zelfstandige onderneming duur is om een persoon in te huren voor 24-uurs monitoring en systeemtoezicht, is het verstandig gebruik te maken van Managed Services. Zij bieden 24/7 IT-systeemmonitoring zonder de kosten van een vergelijkbaar intern personeelslid. Het verbetert ook de beveiliging door de algehele beveiliging van uw netwerk en gegevens uit de handen van één persoon te nemen. Het is raadzaam deze uit handen te geven aan een team dat werkt met strikte systemen en protocollen.

De verschillende diensten van Managed Services

Er zijn een aantal onderdelen die onder Managed Services vallen. Er zijn vele diensten die kunnen worden geleverd. Het is belangrijk zorgvuldig uit te zoeken waar jij het meeste naar op zoek bent. Het is van belang dat jij weet op welke onderdelen de MSP’er zich gaat richten. Zo hoef jij hier niet naar om te kijken en jezelf alleen te richten op de voor jou belangrijke dingen. Hieronder volgt een lijst met de diensten die kunnen worden geleverd:

 • Het bieden van gegevensopslag
 • Aanbieden van webhosting
 • Netwerk testen en monitoren
 • Connectiviteit en bandbreedte
 • Beheren van installaties en upgrades
 • Toezicht houden op netwerkbeveiliging en risicobeperking
 • Prestatiebewaking en rapportage
 • Voorstellen en implementeren van softwarepatches
 • Netwerkvoorziening of virtualisatie
 • Prestatiebewaking en rapportage
 • Technische ondersteuning bieden aan de helpdesk

Tijd kost geld!

Het Managed Services team kan het jouw extra hulp bieden, wanneer je dit aan hen beheren. Er gaat veel tijd in zitten, waardoor het doodzonde is om een van je, misschien niet capabele, werknemers hier veel uren aan kwijt te laten zijn. Dit personeelslid zou zich hierdoor veel makkelijker en intensiever kunnen storten op de overige werkzaamheden. Allemaal ten goede van het bedrijf.

Gebruik de juiste kennis

Hoewel het voor één persoon te doen is om bepaalde aspecten van uw IT-beveiliging en -bewaking te beheren, is dit voor een bedrijf in Managed Services nog veel makkelijker. Zij zijn volledig gespecialiseerd in het gestructureerd toezicht houden op alle aspecten van uw systemen. Zij hebben de mankracht en kennis om potentiële bedreigingen, storingen en potentiële risico’s te beperken. Zij lossen het desbetreffende risico al op voordat het überhaupt een probleem wordt.

Een gezonde toekomst met Managed Services

Je hebt nu gelezen wat Managed Service inhoudt. Je weet meer van de diensten kunnen worden geleverd en wat je er als bedrijf aan kunt hebben. Maak hier gebruik van om jezelf of jouw team te ontlasten met als grote doel om jouw bedrijf te kunnen laten functioneren en doorgroeien. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en ga je een rooskleurige toekomst tegemoet.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *