rijden op een hoverboard

Laat de auto staan en kies voor deze alternatieve vervoersmiddelen!

Wie de auto liever een dagje laat staan en niet een al te lange afstand hoeft af te leggen, heeft verschillende alternatieve opties. Deze alternatieve én hippe vervoersmiddelen zijn steeds vaker te zien en populair onder zowel jongeren als ouderen. Vergeet de elektrische fiets of de segway! In dit artikel laten we je kennis maken met de meest bijzondere alternatieve vervoersmiddelen van dit moment.

Elektrische step

Een elektrische step lijkt, wanneer het gaat om de vorm, erg veel op de traditionele step. Het enige verschil is dat de elektrische step breder en groter is, waardoor het comfortabeler is in gebruik. De elektrische step heeft een motor met een vermogen van 350 tot 500 watt, waarmee je 25 km per uur kunt rijden. De snelheid kun je regelen met een hendel op het stuur, waar ook een scherm met informatie én een claxon te vinden is. Weet wel dat je alleen met je elektrische step op de openbare weg mag rijden, als de step is goedgekeurd door de RDW.

Wanneer de elektrische step volledig is opgeladen (dit duurt twee uur), kun je 30 km rijden. De elektrische step is mede door de bovenstaande aspecten en het feit dat het een licht en regenbestendige gadget is, een perfect alternatief vervoersmiddel.

Hoverboard

Een hoverboard, ook wel bekend als een smart balance board, is net als de elektrische step een elektrisch aangedreven eenpersoonstransportmiddel. De board heeft een ingebouwde accu en aan elke zijde wieltjes. Je kunt een hoverboard sturen door je gewicht te verplaatsen. Wil je vooruit bewegen? Leun dan wat naar voren.

Wie de hoverboard voor verschillende ondergronden wil gebruiken, kan het best kiezen voor een groter model met dikkere wielen. Goed om te weten: hoverboards hebben over het algemeen een capaciteit van 15 km per uur. Maar nadat je de hoverboard hebt opgeladen, kun je tot wel 30 km vooruit!Monowiel

Hip, snel en handig: de ‘future wheel’ of ook wel monowiel. Dit alternatieve vervoersmiddel is het laatste jaar flink in populariteit gestegen. Het monowiel met één wiel, is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. De modellen variëren tussen de 200 en 1000 watt waarmee je tot wel 60 kilometer per uur kunt ‘rijden’. De grootte van het wiel, die verschilt van 12 tot 18 inch, is bepalend voor het gebruiksdoel. Hoe kleiner het wiel, hoe behendiger het vervoersmiddel. Wil je lange afstanden afleggen? Dan kun je beter kiezen voor een groot wiel. Het monowiel trekt steeds vaker de aandacht van mensen die een alternatief zoeken om naar hun werk te pendelen.

Welk alternatieve vervoersmiddel is jouw favoriet?

(Visited 542 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *