Laptops & pc's techbird 4 apps voor productiviteit

4 onmisbare apps voor je Macbook ter bevordering van je productiviteit

Heb je een Apple Macbook? Dan weet je dat er duizenden apps zijn te downloaden in de App Store. Ben je op zoek naar handige apps waarmee je productiever werkt en meer uit je Mac haalt? Lees dan verder! In dit artikel bespreken we 4 onmisbare apps voor je MacBook ter bevordering van je productiviteit!

1. F.lux

F.lux zorgt ervoor dat je in de avond een stuk prettiger achter je Mac kunt werken. Alle beeldschermen stralen ‘blauw licht’ uit. Zodra je in de avond een tijdje in blauw licht kijkt (je beeldscherm) verstoort dit je ritme doordat het de productie van melatonine (slaaphormoon) onderdrukt. Deze app zorgt ervoor dat het licht vanuit je beeldscherm automatisch dimt en een oranje gloed krijgt wanneer het buiten gaat schemeren. Het licht uit je beeldscherm is minder fel en het blauwe licht verdwijnt waardoor de ogen minder moeite hoeven te doen om naar het scherm te kijken. Doordat je een locatie moet invullen bij de instellingen van deze app, berekend F.lux wanneer hij moet beginnen met het dimmen van het scherm. Waarschijnlijk komt deze tool je al bekend voor. Apple heeft voor iOS (iPhone) een soortgelijke schermdimmer uitgebracht genaamd ‘Night Shift’. F.lux download je gratis!

f.lux schermdimmer laptops techbird
Bron: Biohacks

2. Hazeover

Heb je vaak veel vensters openstaan en ben je snel afgeleid? Dan is Hazeover een handige app voor jou! Hazeover zorgt ervoor dat de achtergrond gedimd wordt. Alleen de voorste app – de app waarin je werkt – is dan volledig verlicht waardoor je een betere focus hebt. Zo is het ook niet meer nodig om alle andere openstaande apps te minimaliseren. Zodra Hazeover is geactiveerd zie je de apps op de achtergrond bijna niet meer. Naast dat het fijn werkt, ziet het er ook erg mooi uit! Je bepaalt zelf in welke mate de achtergrond gedimd wordt vanuit de snelkoppeling in de menubalk. Hazeover is beschikbaar in een gratis proefversie. De volledige versie koop je voor €3,99 in de App Store.

Hazeover_app_laptop_techbird
Bron: Hazeover

3. Magnet

Raak je het overzicht kwijt wanneer je veel vensters hebt openstaan? Gebruik dan de Magnet app. Magnet ordent alle openstaande vensters in gelijke vlakken. De werkruimte op je beeldscherm oogt een stuk meer georganiseerd terwijl je niet hoeft te wisselen van venster! Het ordenen van de vensters gaat eenvoudig via een toetsencombinatie of door de vensters naar de zijkant te slepen. Magnet koop je voor slechts €1,09 in de App Store.

Magnet app techbird laptops
Bron: Magnet

4. Gestimer

Een to-do lijstje is altijd handig. Een app die alle to-do’s en herinneringen op een simpele manier weergeeft is nog handiger! Gestimer is een simpele en zeer handige app. Je trekt een lijntje vanuit de menu-balk naar beneden, stelt de tijd in en typt de taak in. Vervolgens krijg je een melding op de tijd die jij hebt ingesteld. Gestimer is niet alleen handig voor werk-gerelateerde taken, maar ook voor dagelijkse taken zoals het boodschappen doen! Gestimer koop je voor €4,49 in de App Store.

Gestimer app laptops tehcbird
Bron: Gestimer

Ken jij nog meer van dit soort handige apps voor de Mac? Deel dan je tips met ons via de reacties en zodat wij dit artikel kunnen blijven updaten!

(Visited 433 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

3 reacties

 1. Handig! Ik werk rond de 6 uur op een dag op een macbook en deze tips gaan me zeker van pas komen! Extra tips zijn altijd welkom 🙂

  1. Hoi Julia,

   Goed om te horen! De besproken apps zullen er zeker voor zorgen dat je fijner werkt! Onze zoektocht naar handige apps stopt nooit. Zodra we weer een aantal handige apps hebben gevonden delen we die met je in een nieuw blog-artikel!

   Groetjes,

   Techbird Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *