De 7 meest voorkomende apparaten met touchscreen

Touchscreen software werd altijd gezien als iets bijzonders en luxe. Tegenwoordig is het een onderdeel geworden van de technische wereld waarin we leven. Op steeds meer apparatuur kom je touchscreen functies tegen. We bespreken de 7 meest voorkomende apparaten die werken met deze software.

Touchscreen software werd vroeger altijd gezien als iets bijzonders en luxe. Tegenwoordig is het een onderdeel geworden van de technische wereld waarin we leven. Op steeds meer apparatuur kom je touchscreen functies tegen. We bespreken de 7 meest voorkomende apparaten die werken met deze software.

1. Mobiele telefoons

 De smartphone, een telefoon met touchscreen functie. Dit kleine apparaat is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Na jaren van ontwikkeling is de mobiele telefoon van nu gebruiksvriendelijker, persoonlijker en nauwkeuriger dan ooit.

2. Monitoren

De touchscreen monitor is een apparaat wat je vooral zult tegenkomen in winkels en bij instanties. De monitor is gemakkelijk te bedienen en klanten kunnen direct meekijken op het scherm. Waar vroeger nog massale en grote beeldschermen werden ingezet, zijn deze tegenwoordig vervangen door platte lcd schermen.

touchscreen software
Touchscreen monitor

 3. Laptops

Een laptop met touchscreen is vergelijkbaar met de monitor. Het voornaamste verschil is dat de laptop gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is en over een toetsenbord beschikt. Laptops met touchscreen software zijn in Nederland nog niet super populair, maar wel in opmars.

touchscreen software
Touchscreen laptop

4. Tablet

De tablet wordt ook wel gezien als de lichtere, vernieuwde versie van de laptop. Een tablet werkt als een computer, maar is compact, licht van gewicht en daardoor makkelijk in je tas te stoppen en mee te nemen.

5. Navigatiesystemen

Wie gebruikt er nog een kaart om de weg te vinden? De digitale routeplanners zijn de uitkomst. Ook dit apparaat is voorzien van touchscreen functies. Zo kun je op een gebruiksvriendelijke manier je eindbestemming invoeren.

touchscreen software navigatie
Touchscreen navigatiesysteem

6. Digitale fotocamera’s

De overgang van een analoge camera naar een digitaal toestel was al een hele verademing op het gebied van gebruiksgemak. Ontwikkelaars brengen het nog een stapje verder door nu ook touchscreen functies in de camera te verwerken. Geen onhandig gedoe meer met te kleine knopjes. De touchscreen is ideaal voor bijvoorbeeld het terugkijken van geschoten plaatjes op je apparaat.

7. Digitale videocamera’s

Hetzelfde geldt voor de digitale videocamera’s, ook deze apparaten zijn tegenwoordig uitgerust met touchscreen functie. Beter scherpstellen van je lens, licht of audio instellingen, allemaal opties die nu ook bestuurbaar zijn met touchscreen.

Denk er wel om dat je bij het gebruik van touchscreen apparaten schone handen moet hebben, omdat anders de software defect kan raken door vuil of vette vingers.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Omnivision: touchscreen software en multitouch software.

(Visited 460 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *