Een internetfilter omzeilen. Hoe doe je dat precies?

Altijd lastig, die internetfilters. Het zij op school of thuis. Als je naar een bepaald onderwerp zoekt maar de pagina’s worden geblokkeerd door een internetfilter omdat deze zogenaamd niet ‘veilig’ zijn, kan dat erg hinderlijk zijn voor je werkzaamheden. In dit artikel leggen wij aan je uit hoe je deze filters kan omzeilen!

Een Virtual Private Network: de VPN

De aller makkelijkste manier om een internetfilter te omzeilen is om een VPN te gebruiken. Met een VPN maak je een nieuwe anonieme verbinding aan die niet beïnvloed wordt door het filter wat op jouw netwerk is geplaatst. Ontzettend handig dus! Het enige klein nadeel is dat je verbinding misschien ietsje langzamer is, omdat je browser denkt dat je via een ander netwerk (meestal is dit een netwerk uit een ander land) een webpagina probeert te bereiken.

Allemaal leuk en aardig zo’n VPN, maar welke opties zijn er, en welke zijn het beste om te gebruiken? De meeste VPN’s in deze lijst zijn gemakkelijk als browser plugin toe te voegen. Dat scheelt weer een hoop werk.

Gratis VPN’s, een iets riskantere keuze

Er zijn een hele horde aan gratis VPN’s te vinden die je kan gebruiken om een internetfilter te omzeilen. Het riskante aan deze VPN’s is dat deze van kleinere bedrijven komen. Het is dan ook niet duidelijk hoe ze met jouw gegevens omgaan, en of deze worden doorverkocht. Wij raden je daarom aan om eerst goed te onderzoeken welke VPN’s goed omgaan met je gegevens. Je moet zelf beslissen of je het een veilige optie vind of niet.

De internetbrowser Opera heeft een gratis VPN ingebouwd in haar browser. Techbird raad deze optie aan, aangezien Opera een bekend en fatsoenlijk bedrijf is.

Betaalde VPN’s, jouw beste optie

Betaalde VPN’s zijn uiteraard de beste optie. Er zijn veel bekende bedrijven die betaalde VPN’s aanbieden en secuur met jouw gegevens omgaan. Zo garandeer je jezelf dat tijdens het browsen niemand anders dan jij je gegevens in kan zien!

NordVPN

NordVPN is al een tijdje een bekend merk op het internet. Als je wat vaker YouTube kijkt, zul je vast een YouTuber voorbij zien komen (of zelfs meerdere) die gesponsord worden door NordVPN. En dat is heel logisch. NordVPN bied jou een een veilige en scherp geprijsde browse ervaring aan. Zo kan je niet alleen internetfilters omzeilen, maar ook jezelf verbergen voor advertenties en trackers!

NordVPN is vaak heel goedkoop te verkrijgen met dank aan een promocode. Zoek op het internet welke promocodes je kan gebruiken om korting te krijgen op je abonnement!

ExpressVPN

ExpressVPN bied in principe hetzelfde aan als NordVPN. Het voordeel bij ExpressVPN is dat je 30 dagen lang de service uit kan proberen, en als je niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug! ExpressVPN bied je een snelle en veilige verbinding en 24/7 klantenservice. Absoluut een kanshebber!

Mozilla

Voor mensen die Firefox gebruiken is dit een goede optie. De Mozilla VPN zit ingebouwd in de Firefox browser, wat het dus makkelijk maakt om te gebruiken. Net als de vorige twee ben je gegarandeerd van veilige en snelle connecties, en verbinding met wel meer dan 400 servers in 30 verschillende landen! Ook hier kan je 30 dagen de service uitproberen, en als deze niet bevalt, krijg je al je geld terug!

(Visited 706 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *