Video intercom

De videodeurbel wordt steeds populairder

Elke dag zijn er op technologisch gebied nieuwe ontwikkelingen. Ook op het gebied van deurbellen staat de technologie niet stil. Zo wordt de deurbel met videocamera steeds populairder. Het voordeel is dat je ook weet wie er voor je deur staat als je niet thuis bent. Met een video intercom kan je zelfs praten met degene die voor de deur staat, afhankelijk van de kwaliteit en uitvoering van de camera. Wat de videodeurbel precies is en wat de voordelen zijn, bespreken we in dit artikel.

Wat is de videodeurbel eigenlijk?

Heel simpel. Een videodeurbel is een uitgebreidere versie van de normale deurbel. Naast de knop om een signaal af te geven, is er ook een camera in de deurbel verwerkt. Hierdoor kun je zien wie er voor de deur staat. Vaak werkt deze deurbel via internet en is het mogelijk om via de smartphone of tablet eenvoudig te zien wie er voor de deur staat. Het is een extra vorm van beveiligen naast een IP camera of alarmsysteem.

De voordelen

Het is natuurlijk een groot voordeel dat je meer controle voor je huis hebt. De nieuwste modellen registreren ook beweging en kunnen een signaal afgeven naar jouw smartphone of tablet als je dat wenst. Hierdoor kun je ook zien wie er voor de deur staat als er niet wordt aangebeld. Denk bijvoorbeeld aan inbrekers die proberen binnen te komen op het moment dat je niet thuis bent.

Maar ook als je gewoon thuis bent is het fijn om van tevoren te weten wie er voor de deur staat. Zeker als het buiten al donker is dan zijn we vaak wat huiveriger om de deur open te doen. Op deze manier weet je vooraf al wie er voor de deur staat en kan  je zelf bepalen of je de deur opendoet of niet. Maar ook voor bedrijven is dit een fijn systeem. Er zijn namelijk systemen waarbij zelfs een vingerscan of irisscan mee kan draaien. Hierdoor hoeft niemand meer te wachten op een medewerker met een sleutel en heeft je als eigenaar controle over de personen die binnen komen.

De kosten

Zo’n videodeurbel is helaas niet gratis. Afhankelijk van de uitvoeringen en de ‘foefjes’ die op de videodeurbel zitten wordt de prijs bepaald. De standaard deurbellen zijn al te verkrijgen vanaf €200,-. Ons advies is echter om een deurbel van minimaal €300,- aan te schaffen. Hierdoor heb je een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Beoordeel dit artikel:
(Visited 166 times, 1 visits today)

Eén reactie

  1. Deze investering is absoluut de moeite waard. Maak het huis veiliger en ontvangt zelfs een melding als je niet thuis bent. Zelf geen seconde spijt van gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *