Hoe kan je nog meer uit je smartphone halen?

5 Smartphone Tips en tricks die je nog niet kende

Waarschijnlijk gebruik je jouw smartphone elke dag als je er eentje hebt. Van foto’s maken en deze bewerken voor je sociale media om te delen tot opzoeken hoe laat je trein vertrekt. De smartphone is een onderdeel van het huidige leven. Ondanks dat je jouw telefoon misschien wel dagelijks gebruikt, zijn er alsnog altijd dingen die je niet van jouw telefoon wist!

 

Zet je telefoon op ‘overlevings modus’

Veel dure maar ook budget smartphones gaan snel leeg. Uiteraard ligt dit ook aan hoe vaak en hoe veel je de telefoon gebruikt. Naast dat je de batterij van de telefoon kunt vervangen, kun je ook kijken hoe je de telefoon gebruikt. Staat GPS aan? Zet dit uit. Staat bluetooth aan? Zet deze ook uit! Staat de helderheid van je telefoon op zijn lichtst? Zet deze minder fel. Dit slurpt vaak batterij waardoor de telefoon dus ook sneller leeg gaat.
Veel telefoons hebben ook een spaarstand functie. Hiermee worden apps gedeactiveerd en kunnen ze geen informatie meer binnen halen. Bijvoorbeeld al die mailtjes die je ontvangt of een nieuwe like op de foto die je net op Facebook hebt geplaatst. Het kost voor een telefoon alleen maar energie om dit binnen te halen. Functies als zoeken van een mobiel nummer en bellen zijn nog wel mogelijk. Eigenlijk ga je even back to the basics: een telefoon gebruiken waar hij in eerste instantie voor gemaakt is.

 

Zorg ook goed voor je batterij: gebruik geen goedkope oplader

Job Hoogendam, manager bij The Phone Lab in Amsterdam, zei ooit in een interview met de Volkskrant dat mensen ook slecht omgaan met de batterij van hun telefoon. Mensen gebruiken goedkope opladers van bijvoorbeeld de Action of Chinese webshops die hardware binnen de telefoon en de batterij niet ten goede doen. ‘Goedkope opladers missen soms de chip die de veiligheid reguleert. Zonder zo’n chip kan je telefoon te lang doorladen of te hoge spanningen ontvangen.’ De schade die dit met zich meebrengt, valt soms niet te repareren. Tip: gebruik alleen officiële opladers waar op de verpakking staat dat ze gecertificeerd zijn door telefoonmerken.

 

Bereikbaar op twee telefoonnummers? Kies voor dual sim!

Steeds meer mensen gebruiken twee telefoonnummers. De ene is voor privégebruik en de ander voor werk. Het is dan slim om twee simkaarten (dual sim) in je telefoon te doen als dit mogelijk is. Wat ook voorkomt is dat mensen dual sim gebruiken als ze voor een lange tijd in het buitenland verblijven. Zo blijven ze makkelijk in contact met het thuisland en zijn ze goed bereikbaar voor de mensen in het land waar ze verblijven.

Het voordeel van dual sim is dat je niet twee telefoons hoeft te hebben. Dat brengt minder risico met zich mee om het kwijt te raken of 1 telefoon te vergeten. Dual-sim werkt het beste als je telefoon dual sim active ondersteund.

 

Creëer meer geheugen en maak back-ups in de cloud

Te weinig geheugen op een telefoon is een bekend fenomeen. Meestal kun je dan niet meer veel doen op je telefoon. Connect je telefoon met iCloud (voor Apple telefoons) of met Google photo’s (voor andere telefoons die Google ondersteunen). Je kunt ervoor kiezen dat deze platformen om de zoveel tijd een back-up maakt van al je foto’s waardoor jij ook je foto’s kunt verwijderen en goed gebruik kunt maken van je telefoon.

 

Telefoon kwijt? Dit is de oplossing!

Apple en Android hebben een optie op hun telefoon waarmee je op het vergrendelscherm contactgegevens van jezelf of iemand anders kunt zetten. Als mensen jouw telefoon vinden, kunnen ze daar naartoe bellen. Tip: gebruik niet je eigen telefoonnummer, want die telefoon hebben mensen op dat moment in hun hand.

(Visited 266 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *