Smartphone Nokia Lumia

Een smartphone verzekering is geen overbodige luxe

Vandaag de dag worden mobiele telefoons steeds duurder. Dit komt voornamelijk door de vele functionaliteiten die de toestellen bevatten. Waar je voorheen alleen maar kon bellen en sms’en met een gsm, kan je er nu ook mee navigeren, je social media accounts bijhouden en e-mails verzenden.

Smartphones zijn kostbaar

De fabrikanten proberen ieder jaar weer een nieuw exemplaar op de markt te brengen die beter, sneller en krachtiger is dan haar voorvanger. Hiervoor wordt veel reclame gemaakt en dat kan al zomaar enkele tientallen miljoenen euro’s kosten. Het gevolg is dat wij als consumenten hiervoor diep in de buidel moeten tasten om een smartphone aan te schaffen.

Tegenwoordig betaal je al enkele honderden euro’s voor een los toestel. Omdat veel mensen een abonnement willen en het veel geld vinden om in één keer de prijs voor een los toestel te betalen, sluiten zij een abonnement af met (bijna) gratis toestel. De kostprijs van de smartphone wordt dan meegerekend in het abonnement, waardoor je maandelijks wel meer betaalt dan bij bijvoorbeeld een sim only abonnement.

Eenmaal in het bezit van een toestel probeer je hier zo voorzichtig mogelijk mee te zijn. Je wilt natuurlijk niet dat deze beschadigd raakt of zelfs gestolen wordt. Ben je daar toch bang voor? Dan is het raadzaam om een smartphone verzekering af te sluiten. Daarmee ben je namelijk verzekerd tegen alle ongemakken die het toestel kan overkomen.

Een op de tien smartphonebezitters heeft een kapot scherm
Tweakers (7 mei 2015)

Waar is je smartphone tegen verzekerd?

Wanneer je een smartphone verzekering afsluit, ben je tegen alle mogelijke schade gedekt die je maar kan bedenken. Het verschilt natuurlijk per verzekeraar wat je hiervoor maandelijks kwijt bent, maar in principe zijn alle smartphone verzekeringen gedekt tegen de volgende ongemakken:

  • Waterschade
  • Valschade
  • Diefstal
  • Aansluiting defecten
  • Problemen met de batterij

Een verzekering dekt dus de meest voorkomende ongemakken bij smartphones. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken om dit ook voor jouw toestel te doen. Een smartphone verzekering hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn.

Bij de meeste verzekeraars betaal je slechts een paar euro per maand. Wellicht dat je toestel wel vrij lang onbeschadigd blijft, maar mocht er toch onverwachts gebeuren iets gebeuren, dan ben toch je toch verzekerd. Natuurlijk blijft het ellendig dat jouw smartphone schade heeft opgelopen, maar het voordeel is dat je dan niet voor de kosten hoeft op te draaien.

(Visited 235 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *