Zó maak je gemakkelijk ruimte vrij op je telefoon!

Het is altijd hinderlijk als je een app of een update wilt downloaden, en je er achter komt dat je niet genoeg ruimte meer hebt. En om dan extra geheugen te kopen, dat is ook weer zo wat. Hoe maak je dan gemakkelijk ruimte vrij op je telefoon? Welke dingen kunnen verwijderd worden? In dit artikel leggen wij het aan jou uit!

Hoeveel beschikbare ruimte heb je nog?

Het is altijd handig om even te controleren hoeveel beschikbare ruimte je nog hebt op je telefoon. Je kunt gemakkelijk controleren hoeveel ruimte je nog hebt door naar je Instellingen te gaan. Eenmaal daar, druk je op Apparaatonderhoud. Je krijgt nu een overzicht te zien van je totale beschikbare ruimte.

1.     Je cachegeheugen opschonen

Een makkelijke optie om snel even wat ruimte op te schonen is door je cachegeheugen op te schonen. In je cache worden tijdelijke bestanden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan een webpagina die je een aantal minuten geleden hebt afgesloten. Als je de vliegtuigmodus aanzet en je webbrowser weer opstart, is deze pagina nog zichtbaar. Dit komt omdat deze in de cache is opgeslagen.

Je kan gemakkelijk je cachegeheugen opschonen door deze route te volgen: Instellingen > Apparaatonderhoud > Geheugen > Opschonen

2.     Apps en opslagruimte van apps opschonen

Een voor de hand liggende optie om ruimte vrij te maken is om apps die je niet meer nodig hebt, of weinig gebruikt, te verwijderen. Als je aandachtig door je appoverzicht heen scrolt, zul je vast een aantal apps ontdekken die je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt. Verwijderen dus! Als je geen apps wilt verwijderen, dan hebben wij ook een andere optie voor jou. Je kan namelijk de opslagruimte van apps ook verwijderen! Apps slaan immers allemaal data op, en dit is volledig onnodig voor apps die je weinig gebruikt!

Als je naar Instellingen > Apparaatonderhoud > Opslag > Geavanceerd > Andere apps gaat, dan krijg je een overzicht te zien van alle applicaties die op je mobiel staan. Je kan de apps uitkiezen die je weinig gebruikt, en daar de cache legen, net zoals bij de eerste optie. Dat scheelt toch weer ruimte!

3.      Foto’s en bestanden verwijderen

Foto’s, video’s en gedownloade bestanden die je niet meer gebruikt kunnen uiteraard van je telefoon verwijderd worden. Waarom zou je ze nog op je telefoon houden? Het verwijderen van foto’s kan je gemakkelijk doen als volgt:

Ga naar je Galerij. Hier heb je een overzicht aan foto’s. Als je een album of foto ingedrukt houdt, dan heb je de optie om deze te verwijderen of om meerdere te selecteren en deze te verwijderen. Het is misschien een beetje zeefwerk, maar als je klaar bent heb je weer een hoop ruimte vrij.

Als je bestanden wilt verwijderen, ga dan naar de app Mijn bestanden. Hier heb je een volledig overzicht van bestanden die op je mobiel staan. Bij het tabje Downloads krijg je te zien wat je allemaal gedownload hebt. Je kan hier selecteren welke bestanden je wilt verwijderen. Net als bij de foto’s is dit misschien een beetje vervelend handwerk, maar je hebt hierna in ieder geval een hoop ruimte vrij!

Heb jij nog andere tips om ruimte vrij te maken? Deel ze in de reacties onder dit artikel!

(Visited 297 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *