Mailbird e-mailprogramma windows 10

Een nieuw e-mailprogramma voor Windows 10: Mailbird

Mail is mail, denk je misschien: of je nu Outlook gebruikt, Gmail, of een ander programma. Maar niks is minder waar! Er zijn grote verschillen tussen de verschillende programma’s – in functionaliteit, maar ook in veiligheid en rondom privacy. Hier bespreken we Mailbird: een wat minder bekend, maar zeker niet minder functioneel alternatief voor de grote spelers. In deze review laten we zien welke mogelijkheden Mailbird biedt. Wat zijn de sterke punten van dit programma en is het de moeite waard om de overstap te maken vanaf je huidige mailomgeving?

Simpel en clean

Het eerste dat opvalt aan Mailbird is het design. Als je gewend bent aan Microsoft Office, weet je dat er veel verschillende knoppen, opties, functionaliteiten en menu’s zijn waar je soms flink de weg in kan zoekraken. Ook Gmail is qua instellingen en opties niet altijd even overzichtelijk.

Mailbird voelt in vergelijking erg ‘opgeruimd’. Je kunt de interface aanpassen naar wens, maar het resultaat is altijd een fijne, comfortabele interface waar je gemakkelijk je weg in vindt.

Integratiemogelijkheden

Zowel Mailbird als Mailbird Business hebben veel mogelijkheden voor integratie. Op dit punt loopt het behoorlijk voor op Outlook of Gmail. Er kunnen veel verschillende apps – Facebook, WhatsApp, Trello, enzovoorts – geïntegreerd worden in de interface van Mailbird zelf. Ook alle Google-functionaliteiten kunnen in Mailbird worden gebracht. Op die manier kan je mailprogramma het centrum worden van al je productiviteit. Je hoeft niet langer te switchen tussen verschillende programma’s of tabs in de browser: je vindt alles op één plek.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Mailbird is een zeer stabiel programma. Het loopt niet vast en blijft soepel in gebruik, ook als er andere apps worden geïntegreerd. Dat geldt zowel voor de PC/laptop-versie als voor de mobiele versie – want Mailbird kan natuurlijk ook op je mobiel worden gebruikt.

Dit is een groot pluspunt, want programma’s van de concurrent, zoals Outlook, wil nogal eens wat kuren vertonen.
Meer functionaliteit met een zakelijk account

Wil je Mailbird inzetten voor zakelijk gebruik? Mailbird geeft de mogelijkheid om te upgraden naar een betaalde, zakelijke versie. In Mailbird for Business krijg je een aantal extra functionaliteiten die het samenwerken en het delen van bestanden en mails makkelijker maken. Ook betaal je voor betere support bij hulpvragen.

Een betrouwbaar alternatief

Emailen met Mailbird is een genot: het is overzichtelijk, snel en eenvoudig. Daarnaast biedt Mailbird nog een aantal functionaliteiten die het een aantrekkelijke optie kunnen maken vergeleken met de concurrentie. Vooral de integratie van apps is indrukwekkend. Al met al is het een erg compleet programma, en vormt het een prima alternatief op meer bekende oplossingen.

(Visited 1.052 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *