een sim only abonnement die bij je past

Wanneer past een sim only abonnement bij jou?

Tegenwoordig bestaan er tientallen mobiele providers die elk hun eigen mobiele abonnementsvormen verkopen. Door het grote aanbod raken veel consumenten het overzicht kwijt tijdens de zoektocht naar een passend abonnement. Bijna iedereen weet dat er twee abonnementsvormen zijn; een abonnement met toestel en een sim only abonnement. Maar wat is nu het verschil tussen deze abonnementsvormen en wanneer kun je beter kiezen voor een sim only abonnement?

Het verschil tussen een abonnement met toestel en een sim only abonnement

Wanneer je een telefoon abonnement afsluit kun je kiezen uit twee abonnementsvormen; de één is een abonnement inclusief toestel en de ander is een abonnement zónder toestel. Kies je voor een sim only abonnement, dan moet je er zelf voor zorgen dat je een mobiel toestel hebt. Misschien gaat je huidige toestel nog een aantal jaar mee, krijg je er één van je familie of koop je het toestel zelf in de winkel. Voor een abonnement inclusief toestel betaal je dan ook een stuk meer omdat je het toestel tijdens je contractperiode afbetaald. Sinds 1 mei 2017 wordt je ook BKR-geregistreerd bij het afsluiten van een mobiel abonnement inclusief toestel en heeft mogelijk nadelige gevolgen voor je hypotheek. Omdat je het toestel in één of twee jaar afbetaald, wordt dit namelijk gezien als lening. Kies je voor een sim only abonnement? Dan wordt je niet geregistreerd bij het BKR. Een groot voordeel dus :).

Wat kost een sim only abonnement?

Afhankelijk van het aantal belminuten- en de data-bundel, varieert de prijs. Daarnaast hangt de prijs ook sterk af van de provider die jij kiest. Scherpe sim only deals vind je bij diverse providers. Maak jij nauwelijks gebruik van mobiel internet, en bel je minimaal? Dan zijn er al sim only abonnement voor slechts 5,50 euro per maand! Maak je daarentegen veel gebruik van bellen én mobiel internet? Dan past een sim only abonnement met onbeperkt bellen en internetten perfect bij jou! Ook dan betaal je niet veel en moet je denken aan een maandelijks bedrag tussen de 16 en 25 euro per maand. Maak je echter gemiddeld gebruik van mobiel internet en bellen? Dan kom je uit op een maandbedrag tussen de 7 en 16 euro per maand.

Voor wie is een sim only abonnement handig?

Een sim only abonnement is handig voor iedereen die:

  • Het liefst lage maandelijkse abonnementskosten betaalt en éénmalig een hoog bedrag kan uitgeven voor een mobiel toestel;
  • Heel weinig belt, maar wel altijd bereikbaar wilt zijn;
  • Die momenteel prepaid belt maar iedere maand opwaardeert met minimaal 10 euro.

Kortom, een sim only abonnement is veel goedkoper en heeft veel bijkomende voordelen. Voor welke abonnementsvorm kies jij? Laat het ons weten in de reacties!

(Visited 165 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *