Dé krachtpatser onder de Android-toestellen; de OnePlus 5T

Op 16 november 2017 werd de opvolger van de OnePlus 5 aangekondigd; de OnePlus 5T. Zoals we van het merk gewend zijn, is ook dit toestel weer zeer krachtig en betaal altijd je wat minder dan bij vergelijkbare toestellen van grote merken zoals Samsung. Het toestel is sinds 21 november te koop via de webwinkel van OnePlus, maar ook is hij bij enkele Nederlandse winkels te koop. In dit artikel bespreken we de specificaties van dit nieuwe Android toestel. Ben je een Android-gebruiker en wil je binnenkort een nieuwe smartphone aanschaffen? Lees dan zeker verder!

Design OnePlus 5T

Net na een half jaar, na de release van de OnePlus 5, is de opvolger 5T al uitgebracht. De belangrijkste verandering aan de buitenkant is dat het scherm nog groter is geworden. De OnePlus 5 had een 5,5 inch scherm en de OnePlus 5T heeft een scherm van 6 inch gekregen. Hierdoor zijn de randen aan de boven- en onderkant van het scherm nog smaller geworden en is de vingerafdrukscanner naar de achterzijde van het toestel verplaatst. Het grote scherm is uiteraard ideaal om video’s op te kijken maar onhandig om met één hand te besturen. Net als de iPhone Plus modellen is dit een toestel die je met twee handen moet bedienen. Het toestel komt in de kleur Midnight Black.

Specificaties OnePlus 5T

Scherm

Het toestel heeft een 6 inch amoled-scherm met full HD resolutie (2160 bij 1080 pixels) en is wat langer de meeste smartphoneschermen. Net als Samsung, Apple en LG komt OnePlus nu dus ook met een voorkant-vullend beeldscherm. Het lezen van e-books en het kijken van video’s wordt hierdoor een stuk aangenamer.

Besturingssysteem

Opvallend is dat de 5T niet de nieuwste Androidversie draait (8.0 Oreo), maar op Android 7.1.1 Nougat. Daarbij heeft OnePlus zijn eigen OxygenOS laag eroverheen gedaan. Met OxygenO ben je in staat om heel veel zelf in te stellen. Denk hierbij aan het veranderen van de kleur van je notificatie-led, het verwijderen van je accu-icoontje of het verwijderen van knoppen op het scherm. Je gebruikt Google’s Android, maar bepaalt zelf hoe je het besturingssysteem gebruikt.

Gezichtsherkenning

OxygenOS geeft de mogelijkheid om via gezichtsherkenning het toestel te ontgrendelen. Het is niet meer mogelijk om dit Android toestel te foppen met een foto om het toestel te ontgrendelen. OxygenOS leest of jouw hoofd daadwerkelijk ‘leeft’ en is hierdoor te vergelijken met de gezichtsherkennings-kwaliteit van de iPhone X.

Android Smartphone Oneplus 5T Techbird

Camera

Net als de nieuwe iPhones heeft de OnePlus 5T twee camera’s aan de achterzijde van 16 en 20 megapixels. Hierdoor is het toestel in staat om in het donker betere foto’s te maken. Verschillende reviews geven aan dat de kwaliteit van de foto’s slechter is dan die van de iPhone 8 en Galaxy S8. Gelukkig verhelpt de laatste update van OnePlus dit probleem al grotendeels.

Tot slot mag het toestel zeer krachtig genoemd worden. De OnePlus 5T bevat een Snapdragon 835-chip met een RAM-geheugen van 6 GB of 8 GB. Het toestel wordt geleverd met een opslaggeheugen van 64 GB of 128 GB.

Prijs

Afhankelijk van het werk- en opslaggeheugen verschilt de prijs. De goedkoopste variant heeft 6 GB aan werkgeheugen, 64 GB aan opslaggeheugen en kost 499 euro. De editie met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslaggeheugen kost 559 euro.

Wij zijn zeer benieuwd naar de ervaringen van de eerste Nederlandse gebruikers van dit toestel. Heb jij de OnePlus 5T al in je bezit? Laat ons dan weten wat jouw ervaringen hiermee zijn in de reacties!

(Visited 225 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *