mobiele fotoprinter hp sprocket
Coolblue

HP Sprocket; foto’s van je smartphone draadloos printen

Hoe vaak print jij foto’s uit die op je smartphone staan? Waarschijnlijk niet vaak omdat het veel gedoe is – de foto’s moeten namelijk eerst op de computer/laptop staan. De meesten laten daarom alle foto’s op de smartphone staan waardoor je vaak een fotogalerij overhoudt met honderden en misschien wel duizenden foto’s. Niet erg handig en vooral zonde! Met name wanneer het een prachtig plaatje is of het een foto betreft met emotionele waarde. Vanaf nu is dit verleden tijd! Met de Sprocket van HP kun je eenvoudig en snel al je foto’s vanaf je smartphone of tablet direct uitprinten. Lees verder!

Wat is de HP Sprocket?

De HP Sprocket is een draadloze foto-printer die speciaal is ontwikkeld om foto’s vanaf je smartphone te printen. Daarbij is de printer ongeveer even groot als een smartphone (7,5 x 11,6 centimeter) en daarom makkelijk mee te nemen in je tas of zelfs broekzak. Wanneer je de Sprocket meeneemt kun je eenvoudig foto’s uitprinten en delen met je vrienden!

HP Sprocket mobiele printer Techbird Gadgets
Bron: Coolblue

Hoe werkt het?

Door middel van bluetooth of NFC maakt de Sprocket verbinding met je smartphone. Om de foto’s vervolgens te printen installeer je eerst de HP Sprocket app. Om deze app te installeren heb je een smartphone of tablet nodig met Android 4.4 en hoger of iOS 8.0 en hoger. De Sprocket is een klein apparaat en print in één formaat. HP verkoopt fotopapier met een formaat van 5 x 7,6 centimeter, genaamd HP ZINK en is speciaal voor deze draadloze printer ontwikkeld. De printer heeft géén inkt nodig. Het speciale fotopapier maakt gebruik van ZINK techniek waarbij elk printvel voorzien is van een kristallen laagje die wordt omgezet in specifieke kleuren zodra het wordt verhit. Het leuke van deze printpapier is dat het naast fotopapier ook een stickervel is. De uitgeprinte foto’s kun je dus gebruiken als sticker! De printer kan je in 60 tot 90 minuten volledig opladen via een Micro USB-kabel.

Techbird Gadget HP Sprocket printer
Bron: Coolblue

 Wat kost de HP Sprocket?

De HP Sprocket koop je al voor 119,00 euro  bij Coolblue en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Het HP ZINK fotopapier koop je in een pakketje van 20 stuks voor €13,99 of een pakketje van 50 stuks voor €29,99

Voordelen HP Sprocket

 • Eenvoudig mee te nemen dankzij het compacte formaat van 7,5 x 11,6 centimeter
 • Direct foto’s vanaf je smartphone draadloos uitprinten
 • De Sprocket print randloos en dus wordt het gehele printvel gebruikt
 • Foto’s kunnen bewerkt worden in de HP Sprocket app
 • Het fotopapier (HP ZINK) is tevens een sticker
 • Inkt cartridges zijn niet van toepassing
 • De printer kan tot 30 printvellen bewaren en tot 50 foto’s printen met een volle accu
 • De uitgeprinte foto hoeft na het printen niet gedroogd te worden

Nadelen HP Sprocket

 • De Sprocket kan maar één formaat uitprinten (foto’s van 5 x 7,6 centimer)
 • Je kan alleen gebruik maken van één soort fotopapier die exclusief te koop is bij HP
 • De printer heeft een afdruksnelheid van 1 pagina per minuut in zowel kleur als zwart-wit foto’s
 • De accu heeft een capaciteit van 500 mAh, afhankelijk van het gebruik kan de accu snel leeg raken.
 • De printer is relatief prijzig in vergelijking met andere printers

Heb jij de Sprocket of een vergelijkbare draadloze mobiele printer? Deel dan jouw ervaringen met dit apparaat in de comments!

(Visited 1.007 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *