Dit moet je doen bij een zwart scherm op je iPhone!

Je iPhone staat aan, maar het scherm is zwart. Je iPhone gaat over, maar je kunt de oproep niet beantwoorden. Je hebt geprobeerd je iPhone te resetten, de batterij leeg te laten raken en weer aan te sluiten, en je iPhone-scherm is nog steeds zwart. In dit artikel leg ik uit waarom je iPhone-scherm zwart werd en wat je kunt doen als het gaat om je iPhone reparatie.

Waarom is het scherm van mijn iPhone zwart?

Een zwart scherm wordt meestal veroorzaakt door een hardwareprobleem met jouw iPhone, dus een snelle oplossing is er meestal niet. Dat gezegd hebbende, kan een software crash ervoor zorgen dat jouw iPhone-scherm vastloopt en zwart wordt, dus laten we een harde reset proberen om te zien of dat is wat er aan de hand is. Om een ​​harde reset uit te voeren, houd je de aan / uit-knop (ook bekend als de sluimer- / waak knop) en de startknop (de ronde knop onder het scherm) samen gedurende minstens 10 seconden ingedrukt.

Laten we eens kijken naar jouw iPhone

Een korte rondleiding door de binnenkant van je iPhone zal jou helpen begrijpen waarom je scherm zwart is. Er zijn twee soorten hardware waar we het over zullen hebben: het display van je iPhone en het logic board. Het logic board is het brein achter de werking van je iPhone, en elk onderdeel van je iPhone maakt er verbinding mee. Het display toont je de afbeeldingen die jij ziet, maar het logic board vertelt wat het moet weergeven.

Het iPhone-scherm verwijderen

Het hele scherm van je iPhone kan worden verwijderd, maar het is veel gecompliceerder dan je misschien denkt! Er zijn vier belangrijke componenten ingebouwd in het scherm van uw iPhone:

  • Het LCD-scherm, dat de afbeeldingen weergeeft die u op uw iPhone ziet.
  • De digitizer, het deel van het scherm dat aanraking verwerkt. Het digitaliseert jouw vinger, wat betekent dat het de aanraking van jouw vinger verandert in een digitale taal die jouw iPhone kan begrijpen.
  • De camera aan de voorzijde.
  • De Home-knop.

Elk onderdeel van het scherm van uw iPhone heeft een aparte connector die u op het logic board van uw iPhone kunt aansluiten. Daarom kunt u mogelijk met uw vinger over het scherm vegen, ook al is het scherm zwart. De digitizer werkt, maar de LCD niet.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone SE2

(Visited 150 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *