De nieuwe OnePlus 6 specificaties

Wordt de OnePlus 6 weer de beste smartphone van het jaar?

Veel Android-aanhangers zijn al jarenlang fan van het smartphonemerk OnePlus. OnePlus heeft in de afgelopen jaren verschillende awards gewonnen voor beste smartphone. Met name door de lage prijs en de relatief goede specificaties is OnePlus bekend geworden onder de Android liefhebbers. Toch zijn de OnePlus toestellen tegenwoordig niet meer zo goedkoop als de eerste modellen die het bedrijf uitbracht. Onlangs is de OnePlus 6 gepresenteerd en in dit artikel bespreken we de belangrijkste specificaties van dit toestel. Wil je weten of de OnePlus 6 nog steeds een aanrader is? Lees dan snel verder!

Belangrijkste veranderingen OnePlus 6

In november 2017 werd OnePlus 5T gepresenteerd. Toch vond OnePlus dat het na een half jaar na de release van de 5T tijd was om de opvolger bekend te maken. Hieronder bespreken we de belangrijkste verbeteringen en veranderingen van de OnePlus 6:

Camera

De camera van de OnePlus 6 heeft nieuwe functies gekregen. Daarmee loopt de camera van ‘6’ dit jaar niet direct achter op de camera’s van andere toestellen van andere merken. De camera van OnePlus 6 kan in slowmotion filmen met 480 fps en filmt in 4K met 60 fps. Ook beschikt de camera nu over optische stabilisatie en heeft hij grotere sensors dan camera van de 5T. Hierdoor is de camera veel beter in staat om bij weinig licht alsnog heldere foto’s te maken. Het toestel bevat 2 cameralenzen op de achterzijde van 16 en 20 MP. De voorzijde bevat een camera van 16 MP.

Ontwerp

De behuizing van de OnePlus 5T en de 6 zijn qua ontwerp gelijk aan elkaar. Het materiaal is echter wel veranderd bij de OnePlus 6. De achterzijde van de 6 is nu volledig van glas (Gorilla Glass 5). Tegenwoordig geldt voor de nieuwe smartphones bijna altijd dat een glazen achterzijde is bedoeld om het toestel draadloos te kunnen opladen. Helaas heeft OnePlus het draadloos niet verwerkt in de 6. Wij vragen ons dan ook af wat de meerwaarde van de glazen achterzijde is. Alhoewel Gorilla Glass 5 zeker tegen een stootje kan, is glas nog altijd veel breekbaarder dan metaal. Ook heeft de OnePlus 6 een groter scherm dan de 5T.

Prestaties

OnePlus staat erom bekend dat de specificaties onder de motorkap net altijd wat beter zijn dan alle andere Android smartphones. Ook dit jaar zien we dat de OnePlus 6 een echte krachtpatser is onder de smartphones. Het toestel bevat een Snapdragon 845 en daarmee heb je dus de snelste en meest uitgebreide soc (system on a chip) die er momenteel bestaat. Het toestel wordt in drie varianten uitgebracht:

 • Variant 1: 6 GB werkgeheugen, 64 GB opslaggeheugen
 • Variant 2: 8 GB werkgeheugen, 128 GB opslaggeheugen
 • Variant 3: 8 GB werkgeheugen, 256 GB opslaggeheugen

Daarbij is het opslaggeheugen ook nog uit te breiden met een SD-kaart. Heb je momenteel een OnePlus 5T? Dan kun je zeker overwegen om 5T voorlopig nog te houden. Met de hardware specificaties van de 5T kun je gemakkelijk nog een jaartje vooruit!

Wil je het volledige overzicht van de technische specificaties bekijken? Kijk dan even bij OnePlus 6 Tech Specs.

Prijs

In de afgelopen jaren zijn smartphones steeds krachtiger geworden en daarmee wordt een high-end toestel ook steeds duurder. Ook OnePlus is lang niet meer een supergoedkoop toestel, maar ten opzichte van een iPhone X of Samsung Galaxy S9 is is de OnePlus 6 goed betaalbaar.

Prijzen per variant:

 • Variant 1: 6 GB werkgeheugen, 64 GB opslaggeheugen – €519,-
 • Variant 2: 8 GB werkgeheugen, 128 GB opslaggeheugen – €569,-
 • Variant 3: 8 GB werkgeheugen, 256 GB opslaggeheugen – €619,-

OnePlus 6 specificaties

OnePlus 6 kopen?

Ben jij van plan om de OnePlus 6 aan te schaffen? Denk dan ook na over de volgende punten:

 • Vind jij het geluid dat uit je smartphone komt belangrijk? Let dan even op: De OnePlus 6 bevat 1 speaker aan de onderzijde van het toestel. Hiermee gaat OnePlus niet mee met de trend van de meeste smartphonefabrikanten die tegenwoordig steeds vaker 2 speakers inbouwen om het stereo geluid te creëren.
 • Vind jij het belangrijk dat je smartphone snel oplaadt? Dan is een OnePlus toestel de perfecte keuze voor jou. De OnePlus 6 beschikt over de Dash Charge-technologie waardoor het toestel erg snel oplaadt zonder dat het toestel erg warm wordt.
 • De OnePlus 6 heeft een randloos scherm; Net als de iPhone X heeft de OnePlus 6 een scherm dat doorloopt tot de hoeken van de voorzijde van het toestel. De ‘notch’, oftewel de inkeping bovenaan het scherm bevat de front-camera en de speaker voor het bellen.
 • Vind je de schermgrootte belangrijk? De OnePlus 6 bevat een groot scherm van maar liefst 6,3 inch. Voor iedereen die graag een groot scherm wilt is dit perfect. Heb je liever een klein display? Dan is de OnePlus 6 misschien een te groot model.
 • Wil jij zeker weten dat jouw smartphone waterdicht is? Dan kan de OnePlus 6 een risicovol toestel zijn. Alhoewel OnePlus zegt dat de 6 waterdicht is, heeft het toestel géén IP-certificering. De IP-certificering is de standaard waarmee wordt bepaald hoe waterdicht en waterafstotend het toestel is.
 • Vind je de snelheid en prestaties het allerbelangrijkst? Dan is de OnePlus een uitstekende keuze. Ook dit jaar heeft OnePlus het meest krachtige toestel voor de laagste prijs!

De OnePlus 6 is zoals we gewend zijn van OnePlus een toptoestel als het om de snelheid en kracht van het toestel gaat. Op basis van de prijs-kwaliteit verhouding is de OnePlus 6 volgens ons weer de beste smartphone van het jaar. Ten opzichte van de 5T is hij op enkele punten verbeterd. Toch raden we iedereen die momenteel de 5T bezit goed na te denken om direct over te stappen naar de 6. De 5T kan met zijn specificaties makkelijk nog een tijdje mee. Ben jij van plan de OnePlus 6 te kopen? Of heb jij momenteel de OnePlus 5T? Laat ons dan in reacties weten wat jouw ervaringen met deze toestellen zijn!

(Visited 287 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *