Computer beschermen tegen virussen en hackers

Je computer zo goed mogelijk beschermen tegen hackers en virussen

Sinds de komst van de eerste computers in 1952 in Nederland en de komst van het internet in 1996 maken we nu al bijna 21 jaar gebruik van deze technologie op werk of gewoon thuis, we kunnen in feiten niet meer zonder. We maken dagelijks gebruik van onze computers en slaan er een heleboel informatie in op. Dit kan zijn voor werk of privé leven. Het is in ieder geval vaak informatie die je liever niet zomaar wilt delen met de buitenwereld en zo goed mogelijk wilt beschermen voor eventuele hackers of virussen. Maar hoe zorg je er voor dat je computer zo veilig mogelijk is voor deze hackers of virussen?

Privacy functie

Bij de meeste browsers zit er al automatisch een privacy functie op. Maar dit alleen is vaak niet voldoende. Wil je het echt goed doen, dan kun je beter een anonieme browser aanschaffen. Maar zelfs met een anonieme brouwers is er geen garantie op anonimiteit. Op internet bestaat er bijna geen anonimiteit, maar het gebruik van een anonieme browser maakt in ieder geval wel je privacy een stuk beter.

Extra beveiliging laag

Neem een extra beveiliging code op je bijvoorbeeld; je computer. Hierdoor moet je twee stappen ondernemen om te kunnen inloggen op je account. Bijvoorbeeld; bij de eerste stap moet je een wachtwoord intypen. En bij stap 2 wordt er een code gestuurd naar een ander apparaat waarmee je verder moet inloggen. Dit kost wel meer tijd bij het inloggen maar zo is je computer een stuk beter beschermd tegen indringers.

Antivirus software

Het zijn één van de meest bekende en voorkomende programma’s, maar niet iedereen heeft een antivirus programma op zijn computer staan. Met deze programma’s weet je wanneer er een virus op je computer wordt geladen of ander eigenaardig gedrag plaatsvindt. Het garandeert niet de volle protectie maar zorgt er wel voor dat de meeste virussen buiten je computer blijven.

Bestanden

Via gedeelde bestanden kunnen er virussen binnendringen op je computer of laptop. Vaak deel je bestanden als muziek met anderen binnen je thuisnetwerk. Thuis kan dit geen kwaad, maar zodra je buiten huis bent, kun je er beter voor zorgen dat dit delen uitstaat als je verbinding maakt met een openbare wifi-hotspot. Anders kunnen indringers van buitenaf zomaar je computer binnendringen.

VPN

De meest veiligste manier wanneer je werkt met een openbaarnetwerk, is het gebruik maken van een VPN-dienst. Hiermee is zelfs je computer beveiligd in een openbaar netwerk en heb je alle voordelen van een thuisnetwerk, en dus veilig gebruik kunt maken van openbaarnetwerk.

(Visited 615 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Eén reactie

  1. Maakt het nog uit bij welke website je de VPN neemt? Bijvoorbeeld bestvvon.com of vpnservice.nl? Of zijn die gelijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *