printer

Deze drie soorten printers zijn het meest populair onder consumenten

Ben jij op zoek naar een geschikte printer? Dan is het belangrijk dat je dit artikel goed doorleest. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je eerste onderzoek doet naar verschillende printers voordat je er zomaar een koopt. Als eerste zijn er verschillende soorten printers, deze hebben alles zijn voor en nadelen. Ten twee verschillende de prijzen ontzettend tussen printers. Het is belangrijk om na te gaan waarom jij een printer gebruikt, dit bepaald welk soort printer je nodig hebt. In dit artikel worden dan ook de verschillende soorten printers uitgelegd waardoor jij de beste keuze kunt maken. Het is namelijk super vervelend als jij een printer koop en er naar een paar dagen achter komt dat dit niet de goede keuze is geweest. Lees daarom snel verder en zorg ervoor dat je wel een goede keus maakt!

Inkjetprinter

Als eerste zal de inkjetprinter worden besproken. Deze printer maakt gebruik van inktcartridges. Deze worden via een speciale spuitmond op het papier gespoten. Door deze techniek zijn de kleuren intens en super helder. Je kunt hiermee dus relatief hoge kwaliteit produceren, handig als je een werkstuk moet aanleveren op school of je een belangrijk rapport hardcopie moet aanleveren bij je leidinggevende. Een inkjetprinter hoeft niet duur te zijn in de aanschaf, echter is de inkt wel erg duur. Print je dus vaak? Dan kan dit een dure grap worden! Je kunt dan misschien beter kiezen voor een laserprinter.

Laserprinter

Een laserprinter werkt met inkt op basis van poeder, deze werkt dus anders dan een inkjetprinter. Deze inkt worden ook wel toners genoemd. Met behulp van spiegels en lasers wordt de inktpoeder op het papier gesmolten en hecht het aan het papier. Dit gaat ontzettend snel en een toner kan super lang mee gaan. Sommige laserprinters maken gebruik van Led lampjes waardoor deze nog beter functioneren. Een laserprinter is in de aanschaf een stuk duurder dan een inkjetprinter maar werkt uitstekend en is in het gebruik een stuk goedkoper.

Fotoprinter

Wil je graag foto’s printen en wil je goede kwaliteit op kunnen leveren? Dan is een fotoprinter iets voor jouw. Als je dus een fotograaf bent en je foto’s wilt printen dan zul je genoodzaakt zijn om een fotoprinter te kopen. Het verschilt dus wat de beste printer is. 

(Visited 332 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *