geblokkerde content van tv kijken in buitenland

Geblokkeerde content van Ziggo Go en KPN Interactief bekijken in het buitenland

Heb jij televisie van Ziggo of KPN? Dan weet je ook dat beide providers een app aanbieden waarmee je tv kunt kijken zonder dat je thuis bent. Met de Ziggo Go app en de KPN Interactieve TV app kun je buitenshuis live-tv kijken en tot zeven dagen programma’s terugkijken. Het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van deze diensten is wifi of een mobiele internetverbinding. Veel Ziggo- en KPN-klanten vinden het fijn om te weten dat zij op vakantie gewoon hun tv-programma’s kunnen blijven volgen via deze apps. Helaas is het zo dat in het buitenland allerlei tv-programma’s geblokkeerd zijn voor Ziggo Go en KPN Interactie TV. Hieronder lees je hoe dit komt en wat je moet doen om toch alle programma’s te bekijken.

Waarom zijn programma’s Ziggo Go en KPN Interactieve tv geblokkeerd in het buitenland?

Zowel KPN als Ziggo hebben exclusieve rechten om bepaalde programma’s uit te zenden in Nederland. In het buitenland zijn andere providers in bezit van deze uitzendrechten waardoor KPN en Ziggo de desbetreffende programma’s niet in het buitenland mogen aanbieden. Door middel van je IP-adres of gps-locatie kunnen KPN en Ziggo achterhalen of jij in het buitenland zit of niet. Zien de providers dat jij in het buitenland zit? Dan wordt alle content geblokkeerd waar geen uitzendrechten voor zijn buiten Nederland. Je kunt normaliter dus alle programma’s bekijken zolang Ziggo / KPN zien dat jij in Nederland bent.

Hoe kun je de geblokkeerde content alsnog bekijken?

Nu wil jij natuurlijk gewoon al je programma’s kunnen kijken wanneer je lekker op vakantie bent! Het is zo dat Ziggo en KPN moeten zien dat jij in Nederland zit zodat de content niet geblokkeerd wordt. Het is nu dus de vraag; Kun je Ziggo/ KPN laten denken dat je in Nederland zit terwijl jij je eigenlijk in het buitenland begeeft zodat je alle content kunt bekijken? Het antwoord is ‘Ja!’.

VPN

De buitenlandblokkade van Ziggo Go kan omzeild worden met behulp van een VPN-applicatie. Dit geldt niet alleen voor Ziggo Go in het buitenland, maar ook voor KPN interactieve TV buiten Nederland. Met behulp van een VPN-applicatie kun je jouw buitenlandse IP-adres verbergen, veranderen naar een Nederlands IP-adres en zo alle blokkades opheffen in de Ziggo Go app en KPN Interactieve tv app. Een VPN (Virtual Private Network) geeft je de mogelijkheid om servers over de hele wereld te kiezen om mee te verbinden. Wanneer je in het buitenland zit en via je VPN-applicatie een Nederlandse server uitkiest, zal de Ziggo- of KPN-app dus denken dat jij in Nederland bent! Dit is een handige manier om de geografische blokkades te omzeilen. VPN’s worden vaak ook gebruikt voor het gebruik van mediaboxen die Kodi ondersteunen. Goede VPN-aanbieders voor Ziggo Go en KPN Interactieve TV zijn onder andere ExpressVPN en Goose VPN.

Middels een VPN kun je er dus voor zorgen dat je in het buitenland al je programma’s kunt kijken via de Ziggo Go app of KPN Interactieve TV app. Heb jij al ervaring met het gebruik van een VPN-applicatie? Laat ons in de reacties weten welke aanbieder jij hebt gekozen!

(Visited 392 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

  1. Hee, leuk artikel!
    Ik gebruik zelf Goose VPN als ik TV (Ziggo GO) in het buitenland wil kijken. en dat werkt supermakkelijk! Gewoon Goose VPN openen en de rest gaat vanzelf. Eerste maand was gratis en daarna betaal ik € 2,99 per maand. Prima betaalbaar dus.
    Enige waar ik wel eens tegenaanloop is dat de verbinding in buitenland te traag is om TV te kunnen streamen, dan heb je dus gewoon pech 😉

  2. Goeie tip, had ik nog niet aan gedacht. Ik doe trouwens net als vorige reageerder ook dit soort dingen met Goose, en dat werkt prima

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *