ziggo go

Ziggo Go buiten de Europese Unie kijken

Hoewel veel van ons reizen om te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen in ons kikkerlandje klampen we toch massaal vast aan onze TV programma's. Veel programma's zijn gewoon wereldwijd te bekijken maar apps zoals Ziggo Go en KPN Interactieve TV online werken niet in het buitenland. Waarom kan je deze apps niet buiten Europa gebruiken? En wat kunnen we eraan doen zodat we ook op reis kunnen genieten van onze favoriete programma's?

Waarom kan je Ziggo Go en andere TV apps niet buiten de EU gebruiken?

Programma’s mogen alleen uitgezonden of beschikbaar gemaakt worden in gebieden waarvoor uitzendrechten betaald zijn. Als een omroep geen uitzendrechten betaald voor een bepaalde regio mag betreffend programma daar niet aangeboden worden. Heel vervelend natuurlijk als je na een lange dag rondreizen even wil ontspannen met je favoriete programma van thuis. Na jarenlang touwtrekken zijn streaming apps zoals Ziggo Go beperkt beschikbaar in de EU. Ziggo Go buiten de Europese Unie kijken is vooralsnog onmogelijk zonder VPN.

Zo omzeil je geografische blokkades op TV apps zoals Ziggo Go

De blokkade ontstaat doordat de TV app je locatie uitleest. Dat doet de app door je IP-adres uit te lezen. Als het een IP-adres buiten de EU is blokkeert de boel. De oplossing is een VPN. Met een VPN (Virtueel Private Network) kan je dat IP-adres veranderen naar elke gewenste locatie ter wereld. Dus ook naar Nederland! Het klinkt misschien een beetje technisch maar het is makkelijker dan je denkt. Als je een app op je telefoon kan installeren, dan kan je ook een VPN gebruiken.

Niet elke VPN is geschikt voor Ziggo Go buiten Europa

TV aanbieders doen er van alles aan om te voorkomen dat klanten alsnog buiten de EU Ziggo Go bekijken. Zo blokkeert de TV aanbieder vaak VPN’s. Gelukkig is er nog een hele rits VPN’s die perfect werkt om Ziggo Go buiten Europa te bekijken. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een VPN. Vooral als je daarmee Nederlandse TV programma’s mee wil bekijken.

Tips bij het kiezen van een VPN

Allereerst is het belangrijk dat je een snelle VPN kiest. Als je VPN te langzaam is hapert en stottert je programma de hele tijd. Kies daarom altijd voor een snelle VPN. Controleer altijd of er geld-terug-garantie is. Daarmee kan je makkelijk je geld terugkrijgen als de VPN toch niet zo goed werkt als je hoopte.Tot slot: Hou rekening met je verblijfsduur. Ben je lang in het buitenland, dan is een jaarabonnement vaak voordeliger. Korte reis? Dan neem je gewoon een maandelijks opzegbaar abonnement.

Conclusie

Uiteindelijk ben je op reis om even te ontsnappen, maar aan het eind van de dag kunnen velen van ons toch niet zonder een avondje Piet Paulusma, DWDD en Wie is de mol. Even lekker op die Nederlandse bank, in gedachten dan…

(Visited 462 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *