Maak een slimme woning met KPN Smartlife - techbird
KPN

Een slimme woning met KPN Smartlife

Het afgelopen jaar schreven wij al vaker over slimme verlichting en slimme apparaten voor in huis. Nederland leerde met de introductie van de slimme energiemeter ‘Toon’ wat het is om een ‘slim’ product in huis te gebruiken. Vervolgens zagen we de trend groeien waardoor er steeds meer slimme producten op de markt kwamen. Slimme domotica is niet meer weg te denken. Zo heeft de Ikea een aanbod aan slimme verlichting en biedt de KPN sinds kort het SmartLife pakket aan. In dit artikel leggen we uit wat KPN SmartLife is en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is KPN SmartLife?

KPN Smartlife begon een aantal jaar geleden als een slimme beveiligingsoplossing voor in huis. De slimme beveiligingsapparatuur gaf een melding op je smartphone wanneer thuis een alarm afging en kon automatisch een melding bij de 24/7 bemande beveiligingscentrale van Trigion doorgeven. Voor deze dienst nam je een abonnement dat maandelijks opzegbaar was. Tegenwoordig is het SmartLife pakket enorm uitgebreid met een groot aanbod aan slimme apparaten. Naast het beveiligingssysteem kun je nu ook je gehele huis ‘slim’ maken. Denk hierbij aan slimme verlichting, speakers, camera’s en thermostaten.

KPN SmartLife wordt aangeboden in de vorm van een maandelijks opzegbaar abonnement van 7,50 euro per maand. Daarbij schaf je éénmalig een starterspakket aan ter waarde van 99 euro. Het starterspakket bevat de KPN SmartLife box (het kastje waar je alle slimme apparaten mee verbindt), 1 deur/raam sensor en 1 slimme stekker. Het grote voordeel van KPN SmartLife is dat je alle slimme apparaten vanuit de SmartLife app bediend. Heb je al slimme apparaten in huis? Dan kun je die allemaal koppelen in de SmartLife app. De app herkent slimme producten van onder andere SONOS, Philpis Hue, Logitech, Bitron Video en D-Link.

Wat is het voordeel van KPN SmartLife?

Naast dat je huis op een slimme manier beveiligd wordt, creëer je ook een hoop comfort met SmartLife. Zo kun je de deur-/ raamsensor (uit het starterspakket) bijvoorbeeld gebruiken voor het volgende:

  • Lampen automatisch aan laten gaan wanneer je binnenkomt.
  • Wanneer je niet thuis bent; de beveiligingscamera automatisch laten opnemen wanneer de deur opengaat.
  • De verwarming automatisch laten uitschakelen wanneer een raam wordt opengezet.
  • Slimme speakers (zoals de Sonos) automatisch laten afspelen wanneer je binnenkomt.

Let op: De deur-/ raamsensor wordt meegeleverd in het starterspakket van SmartLife. Dit betekent niet dat je dan gelijk alles hebt. Om bijvoorbeeld de lichten automatisch aan te laten gaan dien je uiteraard ook een slimme lamp aan te schaffen. Naar mate van tijd kun je dus veel huiselijke producten vervangen door de slimme varianten.

Het startpakket van KPN Smartlife - Techbird
Bron: KPNBen je van plan om over te stappen op slimme domotica? Dan is KPN SmartLife is een goede optie om te overwegen. Doordat de SmartLife box de meeste ‘slimme’ merken ondersteund ben je niet gebonden aan één merk. Heb jij KPN SmartLife thuis? Laat ons dan in reacties weten wat jouw ervaringen hiermee zijn!

(Visited 566 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *